Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σόιμπλε: Εγκρίνει την απόφαση της Κομισιόν για Γαλλία

Αναστολή δύο ετών για την Γαλλία προκειμένου να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους μέχρι το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

soibleΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως θα υπάρξει φέτος ύφεση στη Γαλλία και προβλέπει αύξηση των ελλειμμάτων η οποία θα συμβάλει σε μια ανησυχητική άνοδο της ανεργίας, γι’ αυτό και επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να δώσει δύο χρόνια περισσότερα στη Γαλλία και στην Ισπανία.

«Σωστή» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την απόφαση της Κομισιόν για διετή παράταση στη Γαλλία μιλώντας στην εφημερίδα Blid, διευκρινίζοντας ότι «η Επιτροπή και η (γερμανική) κυβέρνηση είναι εντελώς σύμφωνες: δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις».

Εκπρόσωποι των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ αντιθέτως επικρίνουν με σφοδρότητα την απόφαση των Βρυξελλών. Ο γενικός γραμματέας της CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση) Αλεξάντερ Ντόμπριντ απευθύνει μάλιστα προειδοποίηση προς το Παρίσι εκτιμώντας πως δεν χρειάζεται «ειδικό μπόνους για την αποτυχημένη πολιτική» του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

By