Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σόου αποπροσανατολισμού από την Χρυσή Αυγή

Αίσθηση προκάλεσαν οι σοβαρότατες καταγγελίες των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α. που μίλησαν για επιχείρηση από το Μέγαρο Μαξίμου προσεταιρισμού στελεχών της Χ.Α.

mixaloliakos700

Mε 223 ναι και 1 παρών- του Νίκου Νικολόπουλου-  υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των τριών βουλευτών της Χ.Α

Σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ δεν συμμετείχαν καθόλου στην ψηφοφορία γιατί ταυτίζονται με την άποψη της Χρυσής Αυγής ότι έχει παρέλθει το τρίμηνο από την μέρα κατάθεσης του αιτήματος άρσης ασυλίας των  βουλευτών.

Αμετανόητοι και προκλητικοί 

Επιθετικοί, προκλητικοί και αμετανόητοι εμφανίστηκαν και οι Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς που διαδέχθηκαν στο βήμα τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες εναντίον του και προκλητικά φώναξε πως από καιρό έλεγε ότι «έχουν μπλέξει άσχημα όσοι τα έβαλαν με τη ΧΑ». Υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν επαρκή και ικανά στοιχεία για να βρίσκεται στη φυλακή και δήλωσε υπερήφανος εθνικιστής.

«Πριν από 8,5 μήνες μας περιφέρανε αλυσοδεμένους, νομίζοντας ότι θα φοβηθούμε, ότι θα αρνηθούμε ότι είμαστε χρυσαυγίτες… μπλέξατε άσχημα μαζί σας, είμαστε άλλοι άνθρωποι, υπερήφανοι και πάνω από όλα πιστοί σε ό,τι κάνουμε», είπε και εκτίμησε ότι δεν θα γίνει δίκη γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. «Δεν θα γίνει δίκη, δεν έχετε στοιχεία, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος», ανέφερε και πρόσθεσε πως κατηγορείται επειδή στο σπίτι του είχα πιστόλι και δύο φωτοβολίδες». Ισχυρίστηκε δε, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη δολοφονία Φύσσα. «Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή στον Πατέλη για να δώσει εντολή στον επόμενο για να δώσει εντολή στον μεθεπόμενο να σκοτωθεί ο Φύσσας. Δεν υπάρχει φυσική αυτουργία. Τιμωρούμαι γιατί είμαι περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής», είπε.

Υψηλοί και άκρως προκλητικοί τόνοι και από τον φερόμενο ως υπαρχηγό Χρήστο Παππά που επιτέθηκε σε βουλευτές της ΝΔ. Χαρακτήρισε «άθλιους» τους βουλευτές με συνέπεια να επικρατήσει πανδαιμόνιο στην αίθουσα. «Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους να σας λυπηθεί ο λαός», είπε και στην προτροπή του αντιπροέδρου Χρ. Μαρκογιαννάκη να ανακαλέσει, είπε: «Δεν έχετε το ηθικό βάρος να με διακόψετε» του είπε ο προφυλακισμένος βουλευτής, κατηγορώντας τον ότι, όταν ασκούσε το επάγγελμα του δικηγόρου, είχε χρηματιστεί.

Κι ο Χρ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους και κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός είπε πως «θέλω τον Παππά φυλακή». «Θέλατε να μας στείλετε φυλακή, για να πέσουν τα ποσοστά, χάσατε, τα ποσοστά θα ανεβαίνουν», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε πως το 10% που πήρε η ΧΑ στις εκλογές είναι ψήφος επιλογής και όχι ψήφος οργής.

«Θέλετε να μας σκοτώσετε; Χάσατε και πάλι. Χρυσαυγίτης σημαίνει αυτός που πιστεύει στο «ου φεισόμεθα της ζωής ημών (δεν θα λυπηθούμε για τη ζωή μας)»», είπε και επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη που –κατά τον ίδιο- είχε πει: «Προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι Χρυσαυγίτης παρά Συριζαίος και Αριστερός». «Εμείς είμαστε πιστοί, τιμούμε τον ελληνικό λαό, ιδού ο λόγος που είμαστε στη φυλακή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολλοί από εσάς και πάρα πολλοί άλλοι πως είμαι αθώος, ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα, που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε.

By