Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύγκρουση Τσίπρα – Στουρνάρα για τις τράπεζες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών

stournaras_tsipras800

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα- Στουρνάρα στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προειδοποιεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών ότι θα αναζητηθούν πολιτικές και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών και τον υπουργό Οικονομικών να «προσπερνά» στην παρούσα χρονική συγκυρία τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος διοικητής της ΤτΕ και να εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ισοπεδώνει τα πάντα με μοναδικό κριτήριο το μικροκομματικό όφελος.

«Τα μελλοντικά σας σχέδια για εμένα δεν με ενδιαφέρουν, είμαι εδώ και έχω πολύ δουλειά να κάνω, εάν θέλετε να λάβετε μέρος και εσείς σε αυτά τα σενάρια, είναι δικό σας θέμα και δεν με αφορούν», είπε Γ. Στουρνάρας. Ένα 24ωρο μετά τον γρίφο του Κ. Παπούλια, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η επόμενη Βουλή με κυρίαρχη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμήνυσε ότι η σημερινή κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποδρομή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση. «Οφείλετε να σεβαστείτε την ετυμηγορία του λαού και μην επιχειρείτε να δεσμεύετε τις επόμενες κυβερνήσεις και την κρίση του λαού», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, που επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί έναντι των τραπεζών με αφορμή την υπόθεση του ΤΤ, αλλά και τα επισφαλή δάνεια των υπολοίπων τραπεζών –«για να σωθούν οι τράπεζες, γονατίζει ο λαός», τόνισε.

«Μηδένα προ το τέλους μακάριζε, ο χρόνος κυλά», ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Ο Γ. Στουρνάρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει προτάσεις και τόνισε ότι την ευθυνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση την έχουν αναλάβει οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου» εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκαταλέγετε σε αυτά».

Πλιάτσικο στο τραπεζικό σύστημα

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το ΤΤ είναι η κορυφή του παγόβουνου, έκανε λόγο για πλιάτσικο αναφερόμενος στη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά ότι επί ημερών της παρούσας κυβέρνησης έχει ξεκινήσει μια διαδικασία κάθαρσης άνευ προηγουμένου. «Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν, ασυλία δεν προβλέπεται για κανέναν» διεμήνυσε και έκανε γνωστό πως η ΤτΕ διεξάγει συνεχείς ελέγχους από το 2009 έως σήμερα. Έχουν γίνει 160 επιτόπιοι έλεγχοι σε όλες τις τράπεζες και 100 έλεγχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By