Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύλληψη έξι διακινητών παράτυπων μεταναστών

Πέρασαν παράνομα από τα σύνορα τουλάχιστον 35 μετανάστες από τη Συρία

0FA4A906F3CDBD4FBCCA768E184309C6

Σε δύο επιχειρήσεις των αρχών του Έβρου έγιναν οι συλλήψεις έξι διακινητών παράτυπων μεταναστών που κατάφεραν να περάσουν παράνομα συνολικά 35 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία.

Στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν δύο Ιρακινούς και δύο Σύρους, ηλικίας 18 έως 38 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας 24 μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία.

Όπως διαπιστώθηκε, οι πρώτοι δύο συλληφθέντες μετέφεραν αρχικά τους αλλοδαπούς με πλαστική βάρκα -μέσω του ποταμού Έβρου- από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους συνεργούς τους που τους επιβίβασαν σε φορτηγό αυτοκίνητο με προορισμό την ενδοχώρα. Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Αλεξανδρούπολης.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν στην εθνική οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, δύο Βούλγαρους, ηλικίας 26 και 51 ετών, κατηγορούμενους ότι μετέφεραν με φορτηγό 11 Σύρους. Προηγήθηκε αστυνομική καταδίωξη, όταν ο 26χρονος οδηγός του οχήματος (με συνοδηγό τον 51χρονο) αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει. Λίγο αργότερα, όμως, οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

By