Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύλληψη για την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34 και 40 ετών

elliniki-astunomia-elas-peripoliko-arxeio

Τη σύλληψη δύο υπόπτων που φέρονται να είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται στην ένοπλη ληστεία τον Ιούνιο σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Γλυφάδα και στο Κερατσίνι Αττικής, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πύργου.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 34 και 40 ετών, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στη ληστεία στις 27 Ιουνίου σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους είναι ότι στην τέλεση της ληστείας, πυροβόλησαν με όπλα καλάσνικωφ στον αέρα και αφού έσπασαν την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα συνολικής αξίας 112.480 ευρώ.

Ακόμη, με τη απειλή όπλου ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα, να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει από περιοχή της Αττικής και το εγκατέλειψαν στο δάσος της Φολόης, βάζοντας φωτιά και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, που είχαν σταθμεύσει στο δάσος για να διαφύγουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας και έναν 47χρονο Έλληνα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο όπλα και φυσίγγια, ενώ από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αυτόφωρα αδικήματα που βεβαιώθηκαν κατά την σύλληψή τους και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

By