Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παράταση όλων των φορολογικών δηλώσεων ζητούν οι λογιστές της Θεσσαλονίκης

Εκπνέει η προθεσμία των πολιτών που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 

 

theoxarisΕπιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παράταση των όλων των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι σήμερα λήγει η προθεσμία για τους πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2.

Οι λογιστές αξιώνουν από το αρμόδιο υπουργείο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργεις, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να μην εργάζονται πυρετωδώς έως την τελευταία στιγμή για να διακπεραιώσουν τις φορολογικές δηλώσεις, την ώρα, μάλιστα, που παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα στο Taxisnet.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:  Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

Κοινοποίηση:

1)Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

3)Taxheaven

4)e-forologia

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  των φυσικών προσώπων που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 και δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη και σαφής ανακοίνωση από το Υπουργείο σας για παράταση της προθεσμίας. Διάφορες δηλώσεις που έχουν γίνει στα ΜΜΕ από στελέχη του Υπουργείου μόνο επιπλέον σύγχυση έχουν δημιουργήσει. Η κατηγοριοποίηση των φορολογουμένων ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει αλλά δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς. Παράλληλα, σήμερα που εκπνέει η προθεσμία των ως άνω δηλώσεων παρατηρούνται για ακόμα μια φορά σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του TaxisNet.

Κύριε Υπουργέ,

Όλοι οι συνάδελφοι θέλουμε να κάνουμε σωστά και έγκαιρα την εργασία μας. Σας βεβαιώνουμε ότι κανένας μας δεν έχει πρόθεση να εργάζεται πυρετωδώς την τελευταία στιγμή. Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η όλη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. είναι αναγκαίο το Υπουργείο να προγραμματίζει έγκαιρα και να διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες διεκπεραίωσης τους. Σας ζητάμε, όπως θεωρούμε ότι είναι καθήκον σας, να αποσυμφορήσετε επιτέλους την κατάσταση δίνοντας παράταση όλων των φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. έως την 30-9-2013.

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By