Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΔΟΜ

Με βασικό θέμα τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών

metanastes

Συνάντηση με την αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με βασικό θέμα τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κ. Thompson ενημερώθηκε για τη στρατηγική του Υπουργείου και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο μεριές με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστευτικών ροών, στη βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπινών δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη ενημερωτικών δράσεων από τον Οργανισμό, σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές, όπου παρατηρείται εντονότερο το φαινόμενο των μεταναστευτικών πιέσεων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Niels Muiznieks, του οποίου το σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει μια σχετική επιστολή του Υπουργού προς την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Anne Brasseur. Ο Υπουργός ζήτησε από τον Επίτροπο να ενημερώνεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές πριν προβεί σε κρίσεις, καθώς ο στόχος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κοινός.

By