Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σύροι αντάρτες κατέλαβαν A.T. στα σύνορα με τον Λίβανο

Δυνάμεις του Λιβάνου είχαν συλλάβει έναν από τους ηγέτες των ισλαμιστών

syria_xoms_antartes

Σύροι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη Αρσάλ του Λιβάνου, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

Νωρίτερα, δυνάμεις του Λιβάνου είχαν συλλάβει έναν από τους ηγέτες των ισλαμιστών.

Είχε γίνει γνωστό ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα για να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης.

Δύο κάτοικοι της πόλης σκοτώθηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να απωθήσουν τους ισλαμιστές μαχητές, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και μετέδωσε το πρακτορείο του Λιβάνου.

Στρατηγός, μιλώντας στο Associated Press, δήλωσε ότι οι ένοπλοι έπιασαν αιχμαλώτους στρατιώτες και αστυνομικούς. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν τους πήραν μαζί τους στη Συρία ή εάν βρίσκονται ακόμα στο Αρσάλ.

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του συριακού στρατού και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ στην ορεινή περιοχή Κάλαμουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Επτά στρατιώτες και μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή και διήρκησαν ως το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

By