Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία στον Πειραιά

Ανάγκη για ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των δήμων του Πειραιά

zhmies_attikh_kakokairia3

Την ανάγκη για ολοκληρωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των δήμων του Πειραιά, με τη χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μετά από ευρεία σύσκεψη για την αποτίμηση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ο κ. Γαβρίλης ανέφερε ότι θα ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ να γίνει άμεσα έλεγχος της κατάστασης των υφιστάμενων αγωγών, με προτεραιότητα στην Παλαιά Κοκκινιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και Υποδομών Βασιλική Λάσκαρη, οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ιωάννης Σούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος ως εκπρόσωπος του δημάρχου, Αναστάσιος Κεφεριάν, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωπος του ΟΛΠ.

Οι δήμαρχοι σημείωσαν την ανάγκη να υπάρξει συνολική αντιπλημμυρική μελέτη με αξιολόγηση των δυνατοτήτων των βασικών αγωγών της περιοχής, στον Κηφισό και κάτω από την Θηβών, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση για να δοθούν αποζημιώσεις εγκαίρως και να περιληφθούν ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι σε αυτές.

Μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις πρόσφατες πλημμύρες ότι δεν είναι ζήτημα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο.

«Οφείλουμε όλοι οι δήμοι να συνεργαστούμε με την περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς, αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις», επεσήμανε.

By