Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ταμήλος- Ρήγας για ειδικά μισθολόγια: Αν δεν έχουμε λεφτά να μην δώσουμε σε κανέναν

Πολιτική αντιπαράθεση για ΔΕΗ και τα ειδικά μισθολόγια

tamilos_533_355

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένουν τόσο το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ όσο και η απόφαση του ΣτΕ για τη μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών λειτουργών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, υπεραμύνθηκε της μερικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τονίζοντας πως «οι καταναλωτές θα δουν μακροπρόθεσμα τα οφέλη των ρυθμίσεων» και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει πιο επισταμένα τον κόσμο προκειμένου να μην δημιουργούνται «ψευδείς εντυπώσεις». Παράλληλα εκτίμησε ότι το πρσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαϊκή αντίδραση δεν βρίσκει ανταπόκριση.

rigas

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί μυθεύματα και αφορισμούς και σημείωσε πως με δεδομένο ότι έχουν διασφαλιστεί τόσο τα εργασιακά δικαιώματα όσο και η διαφάνεια «είμαστε ήσυχοι ότι αυτό που κάνουμε, είναι αυτό που πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

vitsasA

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των πέντε συναδέλφων του βουλευτών της ΝΔ που ζητούν να γίνει μισθολογική αποκατάσταση όχι μόνο στους δικαστικούς αλλά και στους ένστολους, ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος δήλωσε πως αν η κυβέρνηση δεν βρει πλάνο για το που θα βρεθούν τα χρήματα τότε «δεν πρέπει να γίνει αποκατάσταση σε καμία κατηγορία πολιτών» και πρόσθεσε «αν έχουμε λεφτά να τους τα δώσουμε αν όχι δεν πρέπει να δώσουμε τίποτα σε κανένα».

Με αυτή την ετίμηση συμφώνησε και ο κ. Ρήγας ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να έχει το δικαίωμα να βάλει το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες» και τόνισε ότι δεν γίνεται να λαμβάνονται αποσπασματικές αποφάσεις. Για το ίδιο θέμα ο κ. Βίτσας δήλωσε πως πρέπει να αλλάξει όλο το οικονομικό πλάνο της κυβέρνησης.

By