Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος σε κάθε site με παιδική πορνογραφία, ζητά ο Σφακιανάκης

Σοκαρίστηκαν οι βουλευτές από τα όσα ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης 

sfakianakis600_011113

«Λουκέτο» σε κάθε ιστοσελίδα με υλικό παιδικής πορνογραφιας, αντίστοιχο με εκείνο που μπαίνει σε ηλεκτρονικές σελίδες με παράνομο στοίχημα, πρότεινε στη βουλή, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μ. Σφακιανάκης.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αναγκαιότητα ένταξης στο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» μιας τέτοιας διάταξης, ο Μ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ενα πραγματικό περιστατικό, σοκάροντας τους βουλευτές.

Οπως είπε, εθισμένος στην παιδική πορνογραφία του έκανε μήνυση γιατί ο αξιωματικός δεν μπλόκαρε τις ηλεκτρονικές σελίδες τέτοιου περιεχομένου ώστε ο μηνυτής να μην μπορεί να μπει. «Αυτό που ισχύει για τις σελίδες με το παράνομο στοίχημα προτείνω να κάνουμε και με τις σελίδες παιδικής πορνογραφίας», είπε, συμπληρώνοντας πάντως, πως στην Ελλάδα δεν έχει μέχρι στιγμής διαπιστωθεί «παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας», δεν
υπάρχει δηλαδή, βιομηχανία με μικρά παιδιά να κακοποιούνται και με στούντιο.

Υπάρχουν, ωστόσο, περιστατικά διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί συνολικά 920 υποθέσεις on line διακίνησης περιεχομένου.

By