Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος στην καθυστέρηση έκδοσης και απονομής συντάξεων

 H πλήρης ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων που ολοκληρώνεται σε ενάμισι χρόνο θα άρει τα εμπόδια

ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΡΧΕΙΟΥ

Τέλος στην καθυστέρηση έκδοσης και απονομής συντάξεων βάζει η πλήρης ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων που ολοκληρώνεται σε ενάμισι χρόνο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας,  Βασίλης Κεγκέρογλου.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ, απέδωσε τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων και τη μείωση του προσωπικού στα ταμεία, υπογραμμίζοντας ότι σε ενάμισι χρόνο που θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση μέσα σε μια εβδομάδα ο ασφαλισμένος θα έχει την πράξη συνταξιοδότησης και τον υπολογισμό της σύνταξης που θα λάβει.

Ο Β. Κεγκέρογλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη σχετικά με δημοσιεύματα περί λήψης νέων αντεργατικών μέτρων, υποστήριξε ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων έχουν μπει στη δημόσια συζήτηση διάφορα θέματα, αλλά, όπως είπε, η θέση της κυβέρνησης είναι καθαρή σε σχέση  με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον κατώτατο μισθό.

Σε ότι αφορά στον βασικό μισθό ο υφυπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι μέχρι το 2017 είναι κατοχυρωμένος με βάση το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι συνθήκες μετά το 2017 να είναι καλύτερες για να υπάρξει βελτίωσή του.

By