Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέσσερα χρόνια φυλακή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον Μπερλουσκόνι

Τέσσερα χρόνια φυλακή και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στον Μπερλουσκόνι για την υπόθεση Μέντιασετ.

berlusconi 01Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή σχετικά με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ, από το εφετείο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τρία από τα τέσσερα χρόνια παραγράφονται, αλλά ο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, καταδικάστηκε σε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η οποία υπόκειται πάντως σε επικύρωση από το ανώτατο δικαστήριο, στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση.

Η ιταλική κεντροδεξιά υπερασπίστηκε τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό. «Συνεχίζεται ο δικαστικός κατατρεγμός σε βάρος του προέδρου Μπερλουσκόνι, ενός πολιτικού ηγέτη που χαίρει τις υποστήριξης δέκα εκατομμυρίων Ιταλών», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του PdL στη Γερουσία, Ρενάτο Σκιφάνι.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στη Βουλή Ρενάτο Μπρουνέτα υποστήριξε ότι «πρόκειται για μανία που προκαλεί αποστροφή. Είναι μια πολιτική απόφαση, ή μάλλον αντιπολιτική, διότι με τον τρόπο αυτό ευνοούνται τα σχέδια που οδηγούν στην αποσύνθεση της χώρας».

Αναλυτές τονίζουν ότι μένει να φανεί αν η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης θα δημιουργήσει προβλήματα στην νεοσυσταθείσα κυβέρνηση συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

By