Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ

Απορρίφθηκε μία από τις 5 εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον

αδμηε

Τους υποψήφιους επενδυτές που πληρούν τους όρους ώστε να συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών της ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενέκρινε σήμερα το Δ.Σ της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε μία από τις 5 εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρχικά ενώ προκρίθηκαν οι υπόλοιπες τέσσερις, οι οποίες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Ο ΑΔΜΗΕ είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ ενώ μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% των μετοχών, το Δημόσιο θα αγοράσει το υπόλοιπο 34% στην τιμή που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Την εισήγηση για την έγκριση των εταιριών που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού καταψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης. Σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν την «κάθετη και ριζική διαφωνία τους» με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και προσθέτουν ότι «Με βάση αυτή μας τη θέση, δεν ψηφίζουμε καμία εισήγηση που να βοηθά στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, απεναντίας με την ψήφο μας κάθε φορά, συνειδητά θα εμποδίζουμε την υλοποίησή της».

Στο μεταξύ συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανεξελέγη ο Σ. Ρέλιας ο οποίος είχε αναδειχθεί προσωρινός πρόεδρος έως ότου ολοκληρωθεί το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ. Πρωτοβάθμια σωματεία όπως η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, το σωματείο Σπάρτακος και η Ένωση Διοικητικού – Οικονομικού Προσωπικού έχουν αναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

By