Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέταρτη σερί νίκη για τον Χάμιλτον

Η Μercedes έπαιζε… μπάλα μόνη της σε ένα ακόμη Grand Prix, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να ξεφεύγουν από τη στιγμή της εκκίνησης στη Βαρκελώνη και να οδηγούν την κούρσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

xamilton2

Την 4η σερί νίκη του και την πρώτη επί ισπανικού εδάφους πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον σε έναν ακόμη συγκλονιστικό εμφύλιο ανάμεσα στις δύο Mercedes, έναν αγώνα που συνοδεύτηκε από φινάλε χιτσκοκικό.

Η Μercedes έπαιζε… μπάλα μόνη της σε ένα ακόμη Grand Prix, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να ξεφεύγουν από τη στιγμή της εκκίνησης στη Βαρκελώνη και να οδηγούν την κούρσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Βρετανός διατήρησε το πλεονέκτημα που είχε από την κατάκτηση της pole position, και πανηγύρισε την 26 νίκη της καριέρας του, 4η συνεχόμενη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και 1η επί ισπανικού εδάφους. Ο Νico Rosberg προσπάθησε πολύ, περνώντας σε μερικές στιγμές στην πρώτη θέση, ωστόσο δεν τα κατάφερε παρά το γεγονός πως έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον ομόσταυλό του ειδικά στο φινάλε του αγώνα, που μείωσε το διαφορά στο δευτερόλεπτο.

Η γερμανική ομάδα πέτυχε έτσι το τέταρτο διαδοχικό 1-2 στο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1955!
Ο Daniel Ricciardo απέδειξε πως δεν πήρε τυχαία τη θέση του Mark Webber στη Red Bull, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη Βρακελώνη.

Από την πλευρά του, ο Sebastian Vettel πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα, καθώς εκκίνησε από την 15η θέση μετά την ποινή 5 θέσεων που του επιβλήθηκε, αλλά εκμεταλλεύτηκε την βελτίωση στην απόδοση του κινητήρα της Renault, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση πίσω από τον ομόσταυλό του.

Την 5αδα συμπλήρωσε ο Valteri Bottas, ενώ οι Fernando Alonso και Kimi Raikkonen τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Romain Grosjean, Sergio Perez και Nico Hulkenberg συμπλήρωσαν την δεκάδα.

Στο Grand Prix της Ισπανίας είχαμε μόλις δύο αποχωρήσεις, με τον Jean-Eric Vergne να εγκαταλείπει στον 26ο γύρο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος και τον Kamui Kobayashi να τίθεται εκτός μάχης στον 39ο γύρο με βλάβη στα φρένα.
Η βαθμολογία των οδηγών: 1. Lewis Hamilton 100, 2. Nico Rosberg 97, 3. Fernando Alonso 49, 4. Sebastian Vettel 45, 5. Daniel Ricciardo 39, 6. Nico Hulkenberg 37, 7. Valteri Bottas 34, 8. Jenson Button 23, 9. Kevin Magnussen 20, 10. Sergio Perez 18, 11. Kimi Raikkonen 17, 12. Felipe Massa 12, 13. Jean-Eric Vergne 4, 14. Daniil Kvyat 4, 15. Romain Grosjean.

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: 1. Mercedes 197, 2. Red Bull 84, 3. Ferrari 66, 4. Force India 57, 5. Williams 46, 6. McLaren 43, 7. Toro Rosso 8, 8. Lotus 4.

 

Βαγγέλης Μελέκογλου

By