Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τίτλοι τέλους για την ΕΡΤ [βίντεο]

Πέφτει το σήμα τα μεσάνυχτα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος απόψε το βράδυ». Με αυτή τη φράση ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το λουκέτο του ιστορικού Οργανισμού.

«Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο οργανισμό. Ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και δισταγμούς όπως και δεν υπάρχουν περιθώρια για ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα» εξήγησε ο Σίμος Κεδίκογλου που εκτίμησε ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μαζικές αντιδράσεις

Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ , μετά την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου ότι μπαίνει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στο Ραδιομέγαρο έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι εργαζόμενοι και περιμένουν την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης, από τις 7μμ έως την 1πμ (Τετάρτης) στάση εργασίας των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ κηρύσσει η ΠΟΕΣΥ.

Οι πολιτικές επιπτώσεις

Απόφαση – ορόσημο για την κυβέρνηση συνεργασίας και κίνηση υψηλού ρίσκου από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται  η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Οι αφόρητες πιέσεις της τρόικας για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του μήνα έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά της ΕΡΤ, που θα αποτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα παρελθόν.

Η ρήξη στο κυβερνητικό σχήμα αναφορικά με το μέλλον του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποτυπώθηκε από νωρίς το πρωί, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν δυναμικά στο ενδεχόμενο του προσωρινού λουκέτου, εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις.

Για την κινητικότητα γύρω από τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης έκανε λόγο το thepaper.gr πρώτο από χθες, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς  τις εξελίξεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By