Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τίτλος για Μπάρτσα και «Παπ» με την ελληνική σημαία…

Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα, πήρε τον τίτλο στο τέταρτο ματς κι ο Παπανικολάου πανηγύρισε με την ελληνική σημαία…

thumbnail (10)

Με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ του Άντε Τόμιτς και καθοριστικό τρίποντο του Ματσέι Λάμπε 23’’ πριν την λήξη η Μπαρτσελόνα νίκησε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» τη Ρεάλ (83-81) έκανε το 3-1 στην σειρά των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο του ισπανικού Πρωταθλήματος.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αναδείχθηκε MVP της σειράς των τελικών.

Για την Μπάρτσα ο τίτλος της ACB Λίγκας είναι ο 18ος στην ιστορία της. Τίτλος που ήρθε παρά το μειονέκτημα έδρας στους τελικούς και είναι ο πρώτος για τον Κώστα Παπανικολάου με την φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Για την Ρεάλ η απώλεια του τίτλου του Πρωταθλητή ήταν ο επίλογος μιας πολύ κακής αγωνιστικής χρονιάς με δεδομένο ότι οι δύο μεγάλοι στόχοι (Ευρωλίγκα και ACB) χάθηκαν και οι τίτλοι του Κόπα ντελ Ρέι και του Σούπερκοπα, δεν αρκούν για να χαρακτηρίσουν πετυχημένη την σεζόν.

Ο τέταρτος τελικός της ACB Λίγκας ήταν συγκλονιστικός και με μεγάλη ένταση. Ο Πάμπλο Λάσο, προπονητής της «Βασίλισσας», που τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα κατά την διάρκεια του πρώτου τελικού και έκανε εγχείριση, αποβλήθηκε στις αρχές του δευτέρου μέρους μετά από έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.

Η Μπαρτσελόνα με τον Άντε Τόμιτς να κυριαρχεί στις ρακέτες προηγήθηκε με 45-31 στα μέσα της δεύτερης περιόδου και με 61-49 στο 24’. Η «Βασίλισσα» στην συνέχεια αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Ρούντι Φερνάντεθ, Νίκολα Μίροτιτς ισοφάρισε σε 76-76 στο 39’. Σε εκείνο το σημείο, όμως, «μίλησε» ο Ματσέι Λάμπε, ο οποίος με το μοναδικό τρίποντο του στον αγώνα έδωσε… ανάσα στους «Μπλαουγκράνα» (79-76). Ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ αστόχησε έξω από τα 6,75 μέτρα και ο Άλεξ Αμπρίνες με δύο βολές… σφράγισε τον θρίαμβο της Μπαρτσελόνα (81-76).

Με την ελληνική σημαία στα χέρια πανηγύρισε ο Κώστας Παπανικολάου την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα!

Ο «Παπ» στην πρώτη του σεζόν στους «Μπλαουγκράνα» βίωσε την συντριβή από την Ρεάλ στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Μιλάνου, αλλά και την… γλύκα της εκδίκησης από την «Βασίλισσα» στους τελικούς του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του τίτλου της ACB!

Ο 24χρόνος φόργουορντ χάρηκε με την ψυχή του τον πρώτο τίτλο του στην Μπαρτσελόνα και τον πανηγύρισε με την ελληνική σημαία στα χέρια!

By