Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τί ψάχνει η Όλγα Κεφαλογιάννη στη χώρα των σαμουράϊ

Πενθήμερη επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει η υπουργός Τουρισμού.

Του Νίκου Φιλιππίδη

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Για τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου απογειώνεται αύριο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την σημαντική από όλες τις απόψεις ελληνική παρουσία στο Βερολίνο και τη διεθνή έκθεση ITB.

Κατά την 5νθήμερη επίσκεψη της στην Ιαπωνία η κ. Κεφαλογιάννη θα επιχειρήσει τη νεκρανάσταση της πολλά υποσχόμενης αγοράς η οποία στέλνει σήμερα περισσότερους από 70.000 Ιάπωνες Τουρίστες στην Κροατία ενώ στην Ελλάδα μόλις 5.000.

Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας επισκέπτεται την Ιαπωνία και αυτό είναι θετικό. Σχήμα οξύμωρο αποτελεί το γεγονός ότι η παραμελημένη ιαπωνική αγορά διαθέτει γραφείο του ΕΟΤ στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στο διάστημα της παραμονής της στην Ιαπωνία η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί, την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου με τον Ιάπωνα  κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Minoru Kiuchi και στη συνέχεια με τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού κ. Υosuke Tsuruno. Η υπουργός Τουρισμού θα έχει επίσης  συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, με στόχο την τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Ιαπωνία.

 

By