Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Ταβάνι» για τον ΣΥΡΙΖΑ το 20%

Τρίτο κόμμα το «Ποτάμι», στο 3% η «Ελιά» σε νέα δημοσκόπηση 

dimoskopisi

Παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ  εν όψει ευρωεκλογών, όπως φαίνεται νέα έρευνα της Palmos Analysis για το tvxs.gr στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης,στην πρόθεση ψήφου η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 20,4% έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι το «Ποτάμι», με 9,2%.

Στο 6,6% βρίσκεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4.4% και στο 3% η Ελιά. Η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%) ενώ ακολουθούν οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 1%.

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, που προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Ακυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.

Πρωτιά Σγουρού για την Αττική

Σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, βρίσκεται μπροστά από τη Ρένα Δούρου στην πρόθεση ψήφου.

attiki

Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.

Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.

Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) μόλις 0,7%.

Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.

By