Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΑΙΠΕΔ: Ισχυρό το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα

«Δεν έχουμε δει επιπτώσεις στο ενδιαφέρον των Ρώσων» σχολιάζει ο επικεφαλής του Ταμείου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Ουκρανικό

emiris

Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα έχει τονωθεί μετά από τις έξοδο της χώρας στις αγορές, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, σε δηλώσεις που δημοσιεύει την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Το ενδιαφέρον ανακάμπτει και διευρύνεται» σημείωσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

Συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, που στο παρελθόν δεν πλησίαζαν την Αθήνα, αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον τους για ελληνικά assets, σημειώνει. «Είχαμε επισκεφθεί τέτοιους επενδυτές μακροχρόνιου ορίζοντα αλλά η αντίδρασή τους είναι πολύ θετικότερη τώρα», σημειώνει ο κ. Εμίρης.

Όπως ανέφερε, επενδυτές όπως το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για αγορά ή αύξηση της συμμετοχής τους σε εταιρίες όπως ο ΟΛΘ και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Επίσης, όπως είπε, πλέον το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει κάποια περιουσιακά στοιχεία μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. «Μέχρι πρόσφατα, το χρηματιστήριο δεν ήταν στις επιλογές μας. Όμως εκτιμώ ότι αποτελεί μια καλή επιλογή πλέον», σημειώνει ο κ. Εμίρης, προσθέτοντας πάντως ότι αναφέρεται σε «λίγες, ειδικές περιπτώσεις».

Επίσης, ο κ. Εμίρης αναφέρθηκε στα σχέδια του Ταμείου για τιτλοποιήσεις ακινήτων, μια κίνηση που θα ενισχύσει τα έσοδα. «Στοχεύουμε σε μια πρώτη έκδοση της τάξεως των 350-500 εκατ. ευρώ»,υπογράμμισε.

Σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ παρακολουθεί στενά την κατάσταση, προσθέτοντας ότι καμία ρωσική εταιρία δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της. «Δεν έχουμε δει επιπτώσεις στο ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

 

By