Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταλαιπωρίας συνέχεια σε Ντίσελντορφ και Κολωνία

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν.

 

www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas
www.fosphotos.com/Menelaos Myrillas

Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας λόγω της νέας απεργίας του προσωπικού ασφαλείας.

Με πολύωρες καθυστερήσεις και -στη χειρότερη περίπτωση- με ακυρώσεις των πτήσεών τους είναι σήμερα αντιμέτωποι χιλιάδες επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας. Λόγω των σημερινών νέων απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού ασφαλείας, ακυρώθηκαν εν τω μεταξύ περισσότερες από 300 προγραμματισμένες πτήσεις.

Η διοίκηση των δυο αεροδρομίων είχε καλέσει τους επιβάτες να ενημερωθούν από την αεροπορική τους εταιρία ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για το αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση τους ή όχι, ή εάν θα γίνει με καθυστέρηση.

Το συνδικάτο Ver.di αποφάσισε τις νέες κινητοποιήσεις λόγω του αδιεξόδου που παρατηρείται στις συνομιλίες με την πλευρά των εργοδοτών. Με τις σημερινές κινητοποιήσεις το συνδικάτο προσπαθεί να εντείνει τις πιέσεις προς τους εργοδότες ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων της ερχόμενης Δευτέρας.

Τι ζητά το Ver.di

Το συνδικάτο Ver.di ζητά αυξήσεις του ωρομισθίου κατά 30 %. Με το σημερινό ωρομίσθιο των εργαζομένων του κλάδου να κυμαίνεται στα 8 ευρώ και 23 λεπτά, η αύξηση μεταφράζεται σε περίπου 2,5 ευρώ την ώρα. Οι εργοδότες από την πλευρά τους αντιπρότειναν για τα έτη 2013 και 2014 συνολικές αυξήσεις ύψους 13,7 %. Στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας απασχολούνται συνολικά 34.000 εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο κλάδο, ενώ οι 2.000 εξ αυτών εργάζονται σε αεροδρόμια.

Και την Παρασκευή πάντως οι δυο πλευρές συνέχισαν να ανταλλάσσουν κατηγορίες. Η πλευρά των εργοδοτών εξέφρασε την οργή της για τις σημερινές κινητοποιήσεις του προσωπικού ασφαλείας που ανακοινώθηκαν μόλις χθες από το συνδικάτο. «Λόγω έλλειψης χρόνου το συνδικάτο απέρριψε τη διεξαγωγή συνομιλιών για σήμερα Παρασκευή, προφανώς όμως είχε αρκετό χρόνο για να ταλαιπωρήσει τους επιβάτες με νέα απεργία», ανέφεραν οι εργοδότες. «Γεγονός είναι ότι από τον Δεκέμβριο οι εργοδότες δεν έχουν καταθέσει νέα προσφορά», απάντησε το Ver.di.

DW 

 

By