Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Προσπαθούν να διορθώσουν τα λάθη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για να πάρουν τη σύνταξη.

www.fosphotos.com/Konstantinos Tsakalidis
www.fosphotos.com/Konstantinos Tsakalidis

Οι ουρές συνεχίζονται έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ,  με τους χιλιάδες συνταξιούχους να ταλαιπωρούνται, προσπαθώντας να διορθώσουν λάθη σε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και να πάρουν τη σύνταξή τους.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα, από την προηγούμενη  Πέμπτη που διαπίστωσαν ότι δεν έλαβαν τη σύνταξή του. Ενώ κάποιοι πήραν τη σύνταξή τους μειωμένη, χωρίς να γνωρίζουν τίποτε για αυτό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ταμείου, η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί σήμερα. Την περασμένη Παρασκευή, περίπου 12.500 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τη σύνταξή τους από τις Τράπεζες, εξυπηρετήθηκαν από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τα οποία και σήμερα θα λειτουργούν έως τις 5 το απόγευμα.

Οι συνταξιούχοι, λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Βάσει της ανακοίνωσης του Ταμείου, εάν διορθρώσουν το λάθος σε ΑΦΜ ή και ΑΜΚΑ μέχρι τις 6 Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξή τους χωρίς πρόβλημα τον επόμενο μήνα. Εάν όχι, η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί.

Τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ που θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη Ιουνίου, είναι τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

Προκειμένου να διορθωθούν λάθη της μηχανοργάνωσης, καθώς πολλές αλλαγές έγιναν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο τελικό ποσό της σύνταξης. Είναι ενδεικτικό ότι πολλά λάθη παρατηρήθηκαν στις συντάξεις του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, λόγω προβλημάτων στο μηχανογραφικό, ενώ δεν αποκλείεται μειωμένες –κατά λάθος– να είναι και οι συντάξεις όσων λαμβάνουν ΕΚΑΣ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ταμείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By