Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ταμείο τρομοκρατών με 10 εκατ. ευρώ

Μόνο στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου του 2012 και Αυγούστου του 2013, ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να έχει διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, με συνολική λεία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ

maziotis14141

Ταμείο άνω των 10 εκατ. ευρώ φέρεται να διαθέτει το εγχώριο τρομοκρατικό δίκτυο, ποσό που προέρχεται στο σύνολό του από ληστείες, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  «Καθημερινής», μόνο στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου του 2012 και Αυγούστου του 2013, ο Νίκος Μαζιώτης (σ.σ.: έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα») φέρεται να έχει διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, με συνολική λεία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο Μαζιώτης με επιστολή του στο Διαδίκτυο είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στις αποδιδόμενες σ’ αυτόν ληστείες. Η Αντιτρομοκρατική συνδέει τον Μαζιώτη με την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού (ανάληψη ευθύνης από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών») αλλά και την πρόσφατη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Σε ληστείες τραπεζών φέρονται αναμεμειγμένα και άτομα που συνελήφθησαν (κατά τη διάρκεια του 2013) και προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ενδεικτικά, τα μέλη της αποκαλούμενης «ομάδας του Βελβεντού» που συνελήφθησαν για τη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, φέρονται αναμεμειγμένα και στις ληστείες σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας (με λεία 110.000 ευρώ) και τον Πυργετό Λάρισας (με λεία 18.500 ευρώ).

Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης παρατηρούν ότι το εύρος του συγκεκριμένου ταμείου εξασφαλίζει στα μέλη του τρομοκρατικού δικτύου τη δυνατότητα αγοράς όπλων και πυρομαχικών. Το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου σε λογαριασμούς ατόμων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στο δίκτυο υποστήριξης τρομοκρατών.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By