Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ταυτόσημη η τύχη Γερμανίας- Ευρώπης

«Μόνο όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία», δήλωσε η καγκελάριος “Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη της στο δίκτυο ARD.

fosphotos.com | Δελτίο τύπου από το Συμβούλιο της ΕΕ
fosphotos.com | Δελτίο τύπου από το Συμβούλιο της ΕΕ

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου η υποψήφια εκ νέου για την καγκελαρία τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παρουσιάσει στους Γερμανούς πολίτες μετά τις εκλογές το  «λογαριασμό» για την διάσωση των τραπεζών και του ευρώ.

«Φυσικά και όχι. Κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο κάναμε πολλά για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, πιστεύω και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Γιατί μόνον όταν τα πηγαίνει καλά η Ευρώπη, μπορεί να τα πηγαίνει καλά και η Γερμανία», είπε η κ.Μέρκελ.

Πρόσθεσε επίσης ότι με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  και με τις εγγυήσεις για δανειακά προγράμματα για την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και για την Ελλάδα, «καταστήσαμε σαφές ότι δεν αφήνουμε περιθώρια αμφιβολιών για το τι πρέπει να γίνει».

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος στη Γερμανία για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η Καγκελάριος ζήτησε από την Ουάσιγκτον ρητή διαβεβαίωση ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα σέβονται το γερμανικό δίκαιο όταν επιχειρούν  επί γερμανικού εδάφους, αν και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι στο παρελθόν ακολουθήθηκε διαφορετική τακτική.  Τάχθηκε πάντως σε κάθε περίπτωση υπέρ μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By