Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής

Καταγράφουν τα τελευταία γεγονότα

efimeridaNewspapersΣτις συλλήψεις στελεχών του «ακροδεξιού-ναζιστικού» κόμματος Χρυσή Αυγή αναφέρονται αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, προβάλλοντας παράλληλα τις αντιδράσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ σε πολλές αναφορές καταγράφεται ο «ρατσιστικός, αντισημιτικός και ναζιστικός» χαρακτήρας της οργάνωσης.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι, για πρώτη φορά, μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974, γίνεται σύλληψη αρχηγού πολιτικού κόμματος, προβάλλοντας τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή όπλων, πρόκληση σωματικής βλάβης, επιθέσεις με εκρηκτικά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ιδιαίτερη προβολή γίνεται και από έντυπα αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Ο Ντέιβιντ Χάρις, γενικός διευθυντής του American Jewish Committee (AJC), ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη , είχε δηλώσει πριν τρεις μέρες ότι η «η Χρυσή Αυγή αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για την Ελλάδα».

Τα περισσότερα ΜΜΕ καταγράφουν τα τελευταία γεγονότα με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας ότι, λιγότερο από δυο εβδομάδες, μετά τη δολοφονία ενός αντι-φασίστα Έλληνα μουσικού και τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και μέλος του Κοινοβουλίου, συνελήφθη το Σάββατο το πρωί με τη βασική κατηγορία για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Νιου Γιορκ Τάιμς, προσθέτοντας ότι η ασυλία που συνήθως απολαμβάνουν τα μέλη του Κοινοβουλίου αίρεται αυτόματα σε περίπτωση κακουργήματος.

Τόσο η Νιου Γιορκ Τάιμς, όσο και άλλα έντυπα, όπως η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ και η Ουάσιγκτον Ποστ, τονίζουν επίσης ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας «διευρυμένης εκστρατείας» για την πάταξη του εξτρεμισμού στην Ελλάδα, που τροφοδοτείται από μια «καταστροφική οικονομική κρίση», όπως αναφέρεται.

Επίσης, προβάλλονται οι σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και η αποφασιστικότητά του για να περιοριστεί η δράση και η επιρροή της Χρυσής Αυγής.

Το CNN και άλλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν την είδηση, αναφέροντας ότι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή και τέσσερις βουλευτές του κόμματος έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι αποτελούν μια «εγκληματική συμμορία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By