Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα βαγόνια της… αγάπης!

Στο μετρό της Πράγας ετοιμάζονται ειδικά βαγόνια για τους επιβάτες που αναζητούν ταίρι.

prague love trains 01Η αναζήτηση συντρόφου στην Πράγα θα εξαρτάται σύντομα στο κατά πόσο επιβιβάστηκες στο σωστό βαγόνι αφού στα σχέδια της κρατικής διαχειρίστριας εταιρείας είναι να τοποθετηθούν ξεχωριστά βαγόνια στα οποία θα επιβιβάζονται όσοι επιβάτες αναζητούν ταίρι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην πόλη που μετακινούνται καθημερινά 1,5 εκατομμύριο επιβάτες, μόνο ένα στα πέντε βαγόνια θα προσφέρεται για γνωριμίες ενώ όπως διευκρινίζεται, δεν θα είναι υποχρεωτική η σύναψη σχέσεων και θα αναρτώνονται πληροφορίες σε κάθε βαγόνι για το τι θα μπορούν και τι δεν θα μπορούν να κάνουν οι επιβάτες.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φίλιπ Ντράπαλ, στη διαφημιστική εκστρατεία για την προσέλκυση επιβατών που θα ξεκινήσει «θα αναφέρουμε στους ανθρώπους τα πράγματα που μπορούν να κάνουν μέσα στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα να διαβάζουν».

Οι επιβάτες που ρωτήθηκαν από την εφημερίδα Dnes εξέφρασαν επιφυλάξεις για το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας. «Όταν βιάζομαι μπαίνω στο πρώτο βαγόνι που θα βρεθεί μπροστά μου. Δεν θα μου άρεσε κάθε φορά να πρέπει να σιγουρεύομαι ότι κανείς δεν θα μ” ενοχλήσει», είπε ο Πετρ Βόρατσεκ.

«Παίρνω τακτικά το μετρό και φοβάμαι ότι θα γίνω στόχος κουτσομπολιού αν κάποιος με δει σε αυτά τα βαγόνια και το πει στον φίλο μου», δήλωσε μια γυναίκα, η Καρολίνα Βράνοβα.

By