Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα γυρίζει τώρα ο Στρατούλης για το «τυχαίο» γεγονός

 «Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό, η αστυνομία θέλει στήριξη»

stratoulisAA

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από το σχόλιο του ότι η σύλληψη Μαζιώτη οφείλεται σε «τυχαίο» γεγονός, προσπάθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά «Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει δυνατότητες και ικανότητες να αντιμετωπίσει τα κοινό έγκλημα αλλά θέλει στήριξη», ωστόσο έσπευσε να επισημάνει πως «ακόμα δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες για την απόδραση του Μαζιώτη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «από σήμερα αναδείχθηκαν ζητήματα για την εκπαίδευση των αστυνομικών, για τα αλεξίσφαιρα που είναι μόνο για πιστόλια και όχι για καλάσνικοφ που το 90% των ληστειών γίνονται με καλάσνικοφ, όπως και το ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ακούγεται ότι είχε αγοράσει με δικά του έξοδα το αλεξίσφαιρό του» και πρόσθεσε «Θέλουμε την αστυνομία να αντιμετωπίζει το κοινό έγκλημα. Εμείς την αστυνομία δεν τη θέλουμε να αντιμετωπίζει με βία τις κινητοποιήσεις, θέλουμε μια αστυνομία αποτελεσματική για το κοινό ποινικό έγκλημα και να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών».

 

By