Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα εντυπωσιακά γραφεία της Google στο Τελ Αβίβ

Οι μισές αίθουσες έχουν διατεθεί για τη δημιουργία χώρων επικοινωνίας

 

Google-offices-Tel-Aviv_35600_400Σχεδιασμένα από την Evolution Camenzind, αρχιτεκτονική εταιρεία που βρίσκεται στη Ζυρίχη και στο Βερολίνο, σε συνεργασία με δύο ακόμα αρχιτεκτονικά γραφεία, των Setter Architects και Stydio Yaron Tal, τα νέα γραφεία της Google στο Τελ Αβίβ στεγάζονται σε επτά ορόφους του πύργου Electra, συνολικής έκτασης 85.000 τετραγωνικών ποδιών.

Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι η Google νοιάζεται ιδιαίτερα για τους λαμπρούς μηχανικούς της.

Στο σύνολο τους οι αίθουσες των γραφείων φαίνονται περισσότερο σαν ένα ονειρικό ξενοδοχείο διακοπών, ή ένα καταπράσινο κήπο, παρά σαν ένα παραδοσιακό χώρο εργασίας. Εκτός από την ευφυέστατη και άκρως εμπνευσμένη διακόσμησή τους, τα γραφεία της  Google στον Πύργο Electra έχουν εκτεταμένη θέα πάνω από την πόλη.
Πρόκειται για ένα νέο ορόσημο για την Google στην ανάπτυξη του καινοτόμου περιβάλλοντος εργασίας:

Σχεδόν το 50% όλων των αιθουσών έχουν διατεθεί για τη δημιουργία χώρων επικοινωνίας, δίνοντας αμέτρητες ευκαιρίες στους εργαζόμενους να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με άλλους Googler σε ένα ποικιλόμορφο περιβάλλον που θα εξυπηρετεί όλες τις διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες.
Κάθε επίπεδο έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες πτυχές του ισραηλινού σχεδιασμού, ενώ η βιωσιμότητα ήταν επίσης ένας σημαντικός στόχος κατά την διαμόρφωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων.

[custom_gallery id=»13671″]

[space size=»30″]

By