Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα Ηνωμένα Εμιράτα ενδιαφέρονται για ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ

Διαρροές που κρατούν ζεστό το ενδιαφέρον των Ρώσων (;)

depaΕνδιαφέρον φέρεται να υπάρχει από τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την απόκτηση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκπρόσωποι τεσσάρων μεγάλων funds βρέθηκαν στην Αθήνα και πραγματοποίησαν διερευνητικές.

Πρόκειται για την εταιρεία TAQA που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας και την εξόρυξη υδρογονανθράκων, το κρατικό επενδυτικό fund Emirates Investment Authority, τον επενδυτικό οργανισμό των ΗΑΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων χωρών Abu Dhabi Funds for Development καθώς και την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Al Maabar , στελέχη των οποίων βρέθηκαν στην Αθήνα στις 9 Οκτωβρίου και συναντήθηκαν διαδοχικά τόσο με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και της ΔΕΠΑ.

Ωστόσο, κάποια στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο απλά για διαρροές, με στόχο να κρατούν το ενδιαφέρον των Ρώσων και συγκεκριμένα της Gazprom.

Τα Εμιράτα, πάντως, φέρεται να ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως χρηματοδότες στο φημισμένο, πλέον, ελληνικό επενδυτικό ταμείο με συμμετοχή που μπορεί να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, όπως διέρρευσε χθες. Επίσης, το θέμα συζητήθηκε και κατά την χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Κ. Χατζηδάκη στο Παρίσι με την γαλλική πλευρά να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει στο προσεχές διάστημα τη συμμετοχή της στο ταμείο με κεφαλαιακή στήριξη, ενώ σχετική πρόταση αναμένεται να τεθεί και στην Κίνα κατά την προσεχή επίσκεψη του υφυπουργού Ν. Μηταράκη.

Ε.Σ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By