Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΑ ΝΕΑ: Προσκλητήριο αποστασίας!

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «διαβάζει» τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή

taneaΠροσκλητήριο αποστασίας απευθύνει προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Κουμουνδούρου με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά – προκαλώντας την οργισμένη απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, με δήλωσή του στα «ΝΕΑ», που δημοσιεύεται στις διπλανές στήλες.
Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ο Αλ. Τσίπρας «κλείνει το μάτι» στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους τάζει ουσιαστικά στήριξη αν επιλέξουν να ρίξουν την κυβέρνηση.«Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».
Ο κ. Τσίπρας δικαιολογεί, μάλιστα, μια τέτοια στάση από τους βουλευτές λέγοντας: «Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. (…) οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Γιατί εκτός του αισθήματος της πολιτικής επιβίωσης, υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας». Περίπου την ίδια προσέγγιση είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ3 την περασμένη βδομάδα, υπογραμμίζοντας πως «θα ζητήσουμε συνεργασία ακόμα και από αυτούς που θα πουν «κάναμε λάθος»». Ενώ με αφορμή την περίπτωση της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Τζάκρη επισήμανε πως «δεν θα κοιτάξουμε αν φοράνε ροζ ή πορτοκαλί γραβάτες, ή ψηλοτάκουνες γόβες».

Η ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. Η προφανής αδυναμία της Κουμουνδούρου – όπως προκύπτει στις δημοσκοπήσεις – να φτάσει σε ποσοστά αυτοδυναμίας και οι σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, την υποχρεώνουν σχεδόν «να ανοίξει» τη βεντάλια των συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Το πεδίο στο οποίο αρχικά θα δοκιμαστεί το φλερτ, ιδιαίτερα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να είναι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.
Παρά τις αυξημένες προσδοκίες, πάντως, το θέμα των συνεργασιών εξακολουθεί να προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ζωηρό ενδιαφέρον για τις προς ΠΑΣΟΚ συμμαχίες ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο διατηρεί πάντα η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Κουρουμπλής, Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Μιχελογιαννάκης), η οποία είναι σε κινητικότητα ενόψει της στελέχωσης των δημοτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
n Στη συνέντευξη στην «Αυγή» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για «τη σφοδρή αντιπαράθεση με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»». Ο κ. Τσίπρας αφού είπε ότι ουδείς είναι υπεράνω κριτικής πρόσθεσε: «Τα περί λογοκρισίας είναι βεβαίως αστεία, ειδικά όταν εκτοξεύονται από αυτούς που έχουν καταλάβει τις ψηφιακές συχνότητες και θεωρούν την ενημέρωση κλειστό κύκλωμα. Αν θεωρούν ότι έχουν ανίκητη δύναμη είναι αλαζόνες. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στις κυκλοφορίες των εφημερίδων ή στις δημοσκοπήσεις που μετρούν την αξιοπιστία των Μέσων».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «ΤΑ ΝΕΑ» να ρίξουν μια ματιά στα συσσωρευμένα χρέη τους και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Αν πάλι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος να τα βγάλουν πέρα μαζί μας, αν περιμένουν συναλλαγή ή υποταγή, απλώς είναι γελασμένοι».

Το «κόσκινο» της Αριστερής Πλατφόρμας
Κινητικότητα εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του ισχυρού 30% του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αριστερή Πλατφόρμα των κ.κ. Λαφαζάνη, Νταβανέλλου, Θεωνά, Σαπουνά, η οποία περνάει από πολύ λεπτό κόσκινο οτιδήποτε «πασοκογενές», επιχειρεί να εισέλθει στις δημοτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By