Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα «παχιά» πορτοφόλια πάνε… Πουέρτο Ρίκο

Μεταναστεύουν οι πλούσιοι των ΗΠΑ στο νησί, για να αποφύγουν τους φόρους.

euro money lefta dollar
© Andres Rodriguez | Dreamstime.com

Εγκαταλείπει την Νέα Υόρκη ο δισεκατομμυριούχος John Paulson για το τροπικό Πουέρτο Ρίκο, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει την περιουσία του από… τους φόρους !

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο διαχειριστής hedge fund εξέτασε αυτή την αφού το Πουέρτο Ρίκο πέρασε νόμο που αποσκοπεί να ενθαρρύνει τους πλούσιους να μετεγκατασταθούν στο νησί, που, μέχρις τιγμής δεν θεωρείται φορολογικός παράδεισος.

Οι πολίτες των ΗΠΑ, όπως ο κ. Πόλσον,  του οποίου η περουσία αποτιμάται στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα  του Forbes, συνήθως φορολογείται για το εισόδημά τους, ακόμη και αν ζουν σε άλλη χώρα.

Όμως, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία του  Πουέρτο Ρίκο, οι μετανάστες που δεν έχουν ζήσει στο νησί κατά τα προηγούμενα 15 χρόνια, μπορεί να απαλλαχθούν απο την επιβολή φόρων από τις ΗΠΑ, από τα κέρδη  που προέκυψαν μετά την μετακίνησή τους.

Για να επωφεληθούν οι ενδιαφέροντες από το νέο νόμο θα πρέπεθ να περάσουν τουλάχιστον 183 ημέρες στο Πουέρτο Ρίκο κάθε χρόνο και να αποδείξουν ότι έχουν οικογενειακές και κοινωνικές σχέσεις με το νησί.

 

By