Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα πεπραγμένα της τρόικα στη Βουλή

Ενώπιος ενωπίω με τους ελεγκτές της τρόικας θα βρεθούν την Τετάρτη οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των έξι αρμόδιων επιτροπών

xountis

Ενώπιος ενωπίω με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξετάζει το ρόλο της τρόικα στην Ελλάδα, θα βρεθούν αύριο Τετάρτη οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των έξι αρμόδιων επιτροπών. 

Στην κοινή συνεδρίαση με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητηθεί ο ρόλος και η λειτουργία της τρόικα στις χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και εισηγητές οι ευρωβουλευτές Χόαγκ Γκοτς (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Νιλς Τόρβαλντς (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), Φίλιπ Λάμπερτς (Πράσινοι), Γιούργκεν Κλούτε (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά). Από ελληνικής πλευράς θα μετέχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα (ΝΔ) και Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ).

Στην συνεδρίαση θα μετέχουν οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Απολογισμού- Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By