Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα προσωπικά μας στοιχεία αποκαλύπτονται στο facebook

Νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μπορεί να γίνει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στο facebook ανάλογα με αυτά που κοινοποιούν.

facebookΣύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, η εσωστρέφεια και η εξωστρέφεια ενός ανθρώπου, οι πολιτικές πεποιθήσεις και ο βαθμός της νοημοσύνης, είναι δυνατό να συναχθούν από τα πράγματα και τους ανθρώπους που επιλέγει κανείς στο facebook.

Η έρευνα δείχνει ότι καθώς οι χρηστές του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου εκδηλώνουν τις προτιμήσεις τους για πράγματα, όπως βιβλία, τραγούδια και ταινίες, στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν πολύ σημαντικότερα πράγματα για τον εαυτό τους.

Οι ερευνητές έφεραν στο φως ακριβή « πορτρέτα» των χρηστών και όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο τα στοιχεία που ανέβαζαν οι χρήστες στο facebook. Αυτό  πρέπει να προκαλεί ανησυχίες από την άποψη της πιθανής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Το ότι μπορεί να γίνει αυτόματη ανάλυση των προσωπικών δεδομένων μας δείχνει ότι μπορούμε να δούμε διάφορες πτυχές του χρήστη, που ο τελευταίος θα ήθελε να παραμείνουν κρυφές.

 

 

By