Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα σπίτια δυο Παλαιστινίων μαχητών κατέστρεψαν ισραηλινοί πύραυλοι

Σύμφωνα το ραδιόφωνο αλ- Άκσα που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον εννέα παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς για νοσηλεία μετά τις ισραηλινές επιθέσεις

PALESTINIAN-GAZA-EGYPT-CONFLICT-SINAI

Τα σπίτια δύο Παλαιστίνιων μαχητών κατέστρεψαν ισραηλινά αεροσκάφη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι επιθέσεις έγιναν στην Ράφα και την Χαν Γιουνις δυο πόλεις στις νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα μέλη της οικογένειας Αλ-Χασχάς που ζουν στη Ράφα δήλωσαν ότι έλαβαν ένα τηλεφώνημα όπου μια φωνή που συστήθηκε σαν ισραηλινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας και ο οποίος μιλούσε σπαστά αραβικά, τους κάλεσε να εκκενώσουν το σπίτι τους εντός πέντε λεπτών. Οι συγγενείς, δήλωσαν ότι αμέσως μετά υπήρξε μια προειδοποιητική βολή και έπειτα εξαπολύθηκε πυραυλική επίθεση κατά του σπιτιού και ενώ η οικογένεια το είχε εκκενώσει Το σπίτι μετατράπηκε σε ερείπια.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν επίσης ότι ένα δεύτερο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια αλ-Αμπαντελάχ χτυπήθηκε από ισραηλινό πύραυλο και ισοπεδώθηκε αφότου τα μέλη της οικογένειας το εκκένωσαν. Η επίθεση έγινε ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα το ραδιόφωνο αλ- Άκσα που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον εννέα παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Χαν Γιουνίς για νοσηλεία μετά τις ισραηλινές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα ισραηλινά αεροσκάφη στόχευσαν εγκαταστάσεις μαχητών της Χαμάς στη Γάζα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεκάδες ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση όπλων και την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ. Σε αυτές τις επιθέσεις δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός αποφάσισε να διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για τις δεκάδες ρουκέτες και όλμους που έπεσαν νωρίτερα τη Δευτέρα στο Ισραήλ.

By