Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα υποβρύχια, η κόντρα και στη μέση το Μαξίμου

Η σύγκρουση Βενιζέλου- Αβραμόπουλου φέρνει σε δύσκολη θέση το Σαμαρά

samaras venizelos fosphotos

Η ενδοκυβερνητική σύγκρουση μεταξύ του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκαλεί πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όχι μόνο για το πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται όταν ο κυβερνητικός εταίρος και ένα από τα βασικά στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο την ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Αλλά και γιατί το θέμα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια δημιουργεί σοβαρό ζήτημα για την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης.

Η συγκατοίκηση στη δικομματική δεν είναι ευχάριστη για κανέναν από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Υπό άλλες συνθήκες πολλοί στη Ν.Δ – αν όχι όλοι- θα ήθελαν να δουν τον κ.Βενιζέλο υπόλογο σε εξεταστική. Αυτή τη στιγμή όμως το να ακούγεται έστω και σαν ενδεχόμενο, φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποδεχθεί το αίτημα της Κουμουνδούρου.

Το Μαξίμου δε θέλησε βέβαια να αδειάσει τον κ.Αβραμόπουλο, που λίγο πολύ άφησε να υπονοηθεί το σενάριο της εξεταστικής και αντέδρασε έντονα στην επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί όμως και να μην καλύψει τον κ.Βενιζέλο, ο οποιος αντεπιτέθηκε με τη σειρά του ακόμη πιο σκληρά, δίνοντας στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αποφεύγοντας να πάρουν θέση, ζητούσαν να χαμηλώσουν οι τόνοι, σημειώνοντας ότι αυτή την ώρα και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε «πόλεμο» με την τρόικα, ένα ρήγμα είναι το τελευταίο που χρειάζεται. Εκείνο όμως που τους ανησυχεί και περιμένουν, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σηκώνει το θέμα, προκαλώντας τον κ.Σαμαρά να αποδεχθεί την εξεταστική.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By