Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα «φθηνά» – ακριβά εισιτήρια της Ryanair

Φθηνά εισιτήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό υπόσχεται η low cost εταιρεία, που ωστόσο οι κρυφές χρεώσεις εκτοξεύουν την τελική τιμή στα ύψη

ryanair1

Ακολουθώντας την πάγια τακτική αιφνιδιασμού, αλλά σε ηπιότερους τόνους αυτή τη φορά, η Ryanair ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την έναρξη έξι νέων πτήσεων από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Από την 1η Απριλίου η εταιρεία ανοίγει βάση με δύο αεροσκάφη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AAA) και θα πετάει προς Θεσσαλονίκη (10 πτήσεις/ημέρα), Χανιά (4 πτήσεις/ημέρα), Ρόδο (2 πτήσεις/ημέρα), Λονδίνο, Στάνστεντ (2 πτήσεις/ημέρα), Πάφο (2 πτήσεις/ημέρα) και Μιλάνο, Μπέργκαμο (2 πτήσεις/ημέρα).

Παράλληλα, ανοίγει βάση με ένα αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη απ» όπου θα πετάει προς Χανιά, Πάφο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη (Σκάβστα), Οσλο, Βρέμη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Βάδη, Μιλάνο, Πίζα, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες και Λονδίνο.

Ενόψει της έναρξης των πτήσεων n Ryanair προσφέρει 100.000 θέσεις, έναντι 12 ευρώ (στις πτήσεις εσωτερικού) και 24,99 ευρώ νια τις πτήσεις εξωτερικού. Τα εισιτήρια διατίθενται στην αγορά από την Τετάρτη το πρωί και ισχύουν για κλείσιμο εισιτηρίου έως και τις 20 Ιανουαρίου

Οι «φθηνές» χρεώσεις, που βγάζουν ακριβά εισιτήρια

Τι σημαίνει, όμως, για τον ταξιδιώτη ένα εισιτήριο της τάξης των 12 ευρώ για το εσωτερικό ή 25 ευρώ για το εξωτερικό; Στην πράξη αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλές άλλες χρεώσεις με τις οποίες επιβαρύνεται. Αυτές δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, ενώ αφορούν σε υπηρεσίες που στην πλειονότητα τους «ενσωματώνονται» στα εισιτήρια των άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Για παράδειγμα, το κόστος της βαλίτσας (το βάρος της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15 κιλά, ενώ επιτρέπονται μέχρι δύο αποσκευές ανά επιβάτη), διαμορφώνεται από 15 έως και 45 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των αποσκευών, τον τύπο του ναύλου κ.τ.λ.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με βρέφος (έως δύο ετών), το οποίο κανονικά δεν πληρώνει εισιτήριο, η χρέωση ανέρχεται στα 30 ευρώ για κάθε διαδρομή. Εάν θέλετε να προ-επιλέξετε θέση, το κόστος διαμορφώνεται στα 5, 7 ή 10 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της θέσης που επιλέγετε (premium, κανονική ή κανονική με προτεραιότητα επιβίβασης).

Μπορεί κανείς να μη σας υποχρεώνει να προ-επιλέξετε τη θέση στην οποία θα καθίσετε, ωστόσο εάν ταξιδεύει μια οικογένεια, για παράδειγμα, που δεν θέλει να επιβαρυνθεί με το κόστος της προεπιλογής θέσης, το πιθανότερο είναι να ταξιδέψει ο καθένας σε άλλο σημείο του αεροσκάφους.

Με εξαίρεση το παιδικό καρότσι, το οποίο δεν χρεώνεται, σε περίπτωση που ταξιδεύετε με παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή κάποιο βρεφικό κρεβάτι, καθώς και πάσης φύσεως βρεφικό εξοπλισμό μεγάλου όγκου, η χρέωση ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Για τους πιο αθλητικούς τύπους η μεταφορά του εξοπλισμού με το αεροσκάφος χρεώνεται άλλα 50 ευρώ, όπως επίσης και η μεταφορά μουσικών οργάνων. Σε περίπτωση δε που κάποιος θέλει προτεραιότητα στην επιβίβαση, πρέπει να πληρώσει άλλα επτά ευρώ.

ryanair

 

Διαβάστε επίσης:
Πιο φθηνά και από το ΚΤΕΛ η Ryanair
Βάση στην Αθήνα δημιουργεί η Ryanair

(Visited 1 times, 1 visits today)
By