Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα «χρυσά» tips του mr alibaba

Jack Ma: Ο δάσκαλος που έγινε μεγιστάνας του e-commerce και δισεκατομμυριούχος, μοιράζεται τη σοφία του.

1Ο 50χρονος ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Alibaba και του Taobao, μεγαλύτερου online καταστήματος της Κίνας (τα 4/5 του ηλεκτρονικού εμπορίου περνούν από αυτό), ξεκίνησε φτωχός και ανέβηκε ένα-ένα όλα τα σκαλοπάτια της επιτυχίας έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό του την επιμονή και την εργατικότητα.

Ο αυτοδημιούργητος μεγιστάνας με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό έχει εκφραστεί πολλές φορές για το τι είναι επιτυχία στις business.

Ξεχωρίσαμε τις καλύτερες ατάκες του.

1. «Το σήμερα είναι αμείλικτο. Το αύριο, ακόμα περισσότερο. Και το μεθαύριο υπέροχο. Μην εγκαταλείπεις ποτέ».

2. «Όσο δεν τα παρατάς, έχεις πάντα ελπίδα. Και όσο είσαι στην αρχή πρέπει να βασίζεσαι στο μυαλό σου και όχι στη δύναμη».

3. «Οι έξυπνοι άνθρωποι χρειάζονται έναν ανόητο να τους καθοδηγεί. Όταν η ομάδα σου είναι γεμάτη επιστήμονες, δεν μπορεί να δει και να σκεφτεί με τον τρόπο που σκέφτεται ο απλός άνθρωπος. Είναι πιθανότερο να κερδίσεις όταν βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες».

4. «Αν είμαστε καλή ομάδα και γνωρίζουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε, ένας από εμάς μπορεί να νικήσει δέκα από τους άλλους».

5. «Δεν έχει σημασία αν αποτύχω. Τουλάχιστον έδωσα την ιδέα στους υπόλοιπους. Ακόμα και αν δεν πετύχω εγώ, κάποιος άλλος θα το κάνει».

6. «Θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε νέοι και γιατί ποτέ μα ποτέ δεν τα παρατάμε».

7. «Αν πηγαίνουμε στη δουλειά κάθε πρωί στις 8 και φεύγουμε στις 5, αυτό δεν είναι εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και δεν θα πετύχουμε ποτέ. Όποιος έχει αυτή την ιδέα περί εργασίας, ας φύγει να πάει να κάνει κάτι άλλο».

8. «Πάντα να μαθαίνεις από τον ανταγωνιστή σου, αλλά ποτέ να μην τον αντιγράφεις. Αντίγραψέ τον και πέθανες».

9. «Η Alibaba δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι ένα όνειρο, είναι ένας σκοπός. Ακόμα και αν οι επενδυτές της Wall Street μας καταραστούν, αυτό δεν αλλάζει».

10. «Αν θες να αναπτυχθείς, βρες μια καλή ευκαιρία. Στις μέρες μας, αν θες να γίνεις μεγάλη εταιρεία, σκέψου ποιο κοινωνικό πρόβλημα θα μπορούσες να λύσεις».

11. «Το σημαντικότερο στο e-commerce είναι να συνεχίσεις να κάνεις με πάθος αυτό που κάνεις καλά. Να συνεχίζεις, να μην σταματάς».

 

By