Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα «ψεύτικα όπλα» του υφυπουργού, εξοργίζουν τη Χρυσή Αυγή

Με αβάσιμα στοιχεία η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να αποδείξει ότι τα όπλα τα που διαθέτει είναι «διασκεδαστικό παιχνίδι», εμπλέκοντας μάλιστα τον υφυπουργό, Μ. Παπαδόπουλο

aeordfairisi600_160114

Σε ατόπημα προέβη η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι τα όπλα που έχουν βρεθεί στις διάφορες έρευνες ή έχουν φωτογραφηθεί μέλη της αποτελούν. Ως απάντηση στις κατηγορίες περί ύπαρξης κρυφούς οπλισμού η Χρυσή Αυγή, δημοσιοποίησε κείμενο με το οποιό υποστηρίζει πως όλα τα όπλα για τα οποία κατηγορείται είναι airsoft, ενώ παράλληλα παραθέτει φωτογραφίες με τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλο, να πυροβολεί με παρόμοιο όπλο.

Οι Αγώνες Αεροσφαίρισης στην Κοζάνη

Αυτό που παραβλέπει η Χρυσή Αυγή είναι ότι τα airsoft χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των συλλόγων και όχι από πολιτικά κόμματα. Αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν κατέχει, ούτε χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όπλο. Αντιθέτως, ως βουλευτής Κοζάνης απλά παραβρέθηκε σε αγώνες του συλλόγου. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες αεροσφαίρισης που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο και στους οποίους συμμετείχαν αθλητές απ” όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του kozan.gr tο airsoft αφορά τη συλλογή πραγματικών, μη θανάσιμων, γνήσιων αντιγράφων πραγματικών όπλων είτε για σκοπούς επίδειξης ή για τη συμμετοχή σε φιλικό ανταγωνιστικό παιχνίδι. Μάλιστα, πρόκειται για μία προσπάθεια του συλλόγου να προωθήσει την Κοζάνη ως μέρος διοργάνωσης των αγώνων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστρας Λιούφης ανέφερει στην τοπική ιστοσελίδα: «Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι το ότι και η Κοζάνη διοργανώνει παιχνίδια, όπου συμμετέχει μάλιστα πολύ κόσμος».

mixapapa

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Είναι σαφές ότι η Χρυσή Αυγή έχει παραποιήσει τα γεγονότα προκειμένου να μπορέσει να δικαιολογήσει τον δικό της οπλισμό, τη στιγμή που δεν είναι σύλλογος αεροσφαίρισης. Επιπλέον, στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή τα όπλα που έχουν βρεθεί είναι πραγματικά και όχι «απομιμήσεις».

Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή  γράφει στην ιστοσελίδα της για τα όπλα με τα οποία εικονίζονται αρκετά στελέχη της, «πρόκειται για πλαστικά όπλα airsoft (με χρωματιστές μπίλιες) όπως αυτό που είχε ανακαλυφθεί και στο Ρέθυμνο της Κρήτης και συνδέει τους.. «εγκληματικούς πυρήνες» της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι και κατά τις πρώτες έρευνες οι επίορκοι του ΠΡΟ-ΠΟ παρουσίαζαν το ίδιο όπλο τύπου airsoft ως φοβερό πειστήριο, ακριβώς γιατί δύσκολα το ξεχωρίζουν από το κανονικό οι περισσότεροι τηλεθεατές. Βέβαια στα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνεται και το σπαθί του Χαϊλάντερ, αλλά και ένα μοντέλο τύπου Lara Croft…

Στις εικόνες με τα δήθεν ντοκουμέντα είναι εμφανείς ακόμη και οι μπαταρίες που δέχονται τα όπλα airsoft, αλλά και οι θέσεις εισαγωγής τους. Ανάλογες εικόνες υπάρχουν χιλιάδες στο διαδίκτυο και κυρίως με οργανωμένες ομάδες που ασχολούνται με αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι (ακολουθούν σχετικές εικόνες ομάδας airsoft από την Καστοριά). Φανταστείτε κάποιο μέλος της Χρυσής Αυγής να ασχολιόταν πιο σοβαρά με το airsoft και να συμμετείχε σε ανάλογη ομάδα με φόρμες παραλλαγής», αναφέρει η ΧΑ και παραθέτει φωτογραφίες από ομάδα airsoft. (Κάντε κλικ εδώ).

Στη συνέχεια, η Χρυσή Αυγή παραθέτει φωτογραφία του υφυπουργού Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλη Παπαδόπουλου να κρατά παρόμοιου τύπου όπλο, με την φωτογραφία όπως αναφέρει το kozan.gr να είναι από συμμετοχή του υφυπουργού σε σύλλογο αεροσφαίρισης (airsoft) της Κοζάνης ονόματι «Ωμέγα», σε εκδήλωση του οποίου είχε συμμετάσχει ο κ. Παπαδόπουλος. Η ΧΑ παραθέτει τις φωτογραφίες όπου κρατά όπλο airsoft και σχολιάζει: «Επίσης υπάρχουν ακόμα πιο μάχιμες φωτογραφίες με υπουργό της Νέας Δημοκρατίας. Για προφανείς λόγους δεν απασχόλησαν ποτέ τα ΜΜΕ…».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By