Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα όμορφα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας

Το νησί Bora Bora αποκαλείται επίγειος παράδεισος και σίγουρα όχι τυχαία! Ωστόσο αν βρεθείτε στην Γαλλική Πολυνησία γιατί να περιοριστείτε μόνο σε ένα νησί;

Hilton-Bora-Bora-Nui-Presidential-Suite

Εμείς σας παρουσιάζουμε 10 νησιά που μπορούν με άνεση να κλέψουν την παράσταση από το πολυφωτογραφημένο Mount Pahia!  Μην ξεχνάτε άλλωσετ ότι οι ζεστές θάλασσες και τα μαργαριταρένια νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας προσφέρονται όλο το χρόνο.

1. Taha’a

Taha-a-aerial-view

Μπορεί η Bora Bora να είναι ο «star» του συμπλέγματος αλλά το νησί Taha’a είναι ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της έννοιας «πολυτελείς διακοπές» στην Γαλλική Πολυνησία. Στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα της έκτασης του θα βρείτε κορυφαία εστιατόρια και πολυτελέστατα resort και όλα αυτά σε ένα παραδεισένιο σκηνικό. Από το νησί Taha’a ξεκινούν άλλωστε το ταξίδι τους σε ολόκληρο τον κόσμο τα φημισμένα μαύρα μαργαριτάρια!

2. Rangiroa

rangiroa-aerial-BACCHET

Οι ντόπιοι αποκαλούν αυτό το νησί και ως απέραντη λίμνη και ο χαρακτηρισμός δεν είναι τυχαίος αφού πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ατόλλες του κόσμου. Το ημερήσιο πρόγραμμα των διακοπών σας στο νησί Rangiroa θα περιλαμβάνει το πρωί καταδύσεις σε έναν υπέροχο βυθό με παρέα σφυροκέφαλους καρχαρίες, δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες ενώ το βράδυ χαλαρώνεται με ένα ποτήρι κρασί από τα αμπέλια του νησιού που ευδοκιμούν δίπλα από τις καρύδες και τον ωκεανό!

3. Fatu Hiva

1-sailboat-on-bay-of-virgins-fatu-hiva-tim-laman

Η λέξη tattoo προέρχεται από την Πολυνησία και στο νησί Fatu Hiva θα βρείτε τους καλύτερους καλλιτέχνες της περιοχής. Η παράδοση άλλωστε κρατάει αρκετά χρόνια πίσω όταν ο καπετάνιος James Cook επηρεασμένος από τα tattoo που είδε στους ντόπιους του νησιού αποφάσισε να πάρει τους δημιουργούς τους στην Δύση με σκοπό να μυήσει τους Ευρωπαίους στην τέχνη και την μυθολογία των νησιών του Νοτίου Ειρηνικού. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν είσαστε λάτρεις των tattoos αυτό το νησί θα το λατρέψετε. Μια εκδρομή ανάμεσα στην τροπική ζούγκλα, τις στενές κοιλάδες του νησιού θα σας δημιουργήσουν μια εμπειρία ζωής.

4. Moorea

InterConMoorea

Τα τελευταία χρόνια το νησί Moorea τείνει να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Bora Bora ως προς την προσέλκυση των νεόνυμφων ζευγαριών που αναζητούν τον παράδεισο για τον μήνα του μέλιτος. Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί με εντυπωσιακές παραλίες, χαμηλά καταπράσινα βουνά με άκρως παραδοσιακά χωριουδάκια, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 λεπτών με catamaran από την Ταϊτή. Αν επιλέξετε για την διαμονή σας το Intercontinental Moorea τότε θα μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία της κολύμβησης με δελφίνια αφού το ξενοδοχείο διαθέτει το δικό του dolphin center.

5. Rurutu

Rurutu-Island_TX0HF

Το νησί Rurutu αποκαλείται και ως Νησί των Φαλαινών. Ο λόγος προφανής αφού κάθε χρόνο από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο τα νερά του νησιού Rurutu γεμίζουν από φάλαινες που μεταναστεύουν. Ωστόσο το νησί αξίζει να το επισκεφθείτε καθόλη την διάρκεια του χρόνου αφού τα κοράλλια που το περιβάλλουν και οι ολόλευκες παραλίες δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση δίπλα στο κύμα του ωκεανού.

6. Hiva Oa

Hiva Oa Overlook

Η σπάνια πρωτόγονη ομορφιά του νησιού Hiva Oa ήταν που ενέπνευσε τον δημιουργό του «Μόμπυ Ντικ» Χέρμαν Μέλβιλ και το Σκοτσέζο μυθιστοριογράφο Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον. Εδώ σε αυτό το παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού επέλεξαν να περάσουν την τελευταίες μέρες της ζωής τους ο Βέλγος τραγουδιστής Μπρελ και ο διάσημος γάλλος εκπρόσωπος του μετα-ιμπρεσιονισμού Πωλ Γκωγκέν. Ένα νησί με έντονα σημάδια του παρελθόντος, σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και κατοίκους υπερήφανους για τον πολιτισμό τους. Εδώ βρίσκεται και το Paul Gauguin Cultural Center, αφιερωμένο στην φιλοσοφία και την ζωή του Γάλλου ζωγράφου.

7. Nuku Hiva

picture-of-Nuku-Hiva-beach

Για τους λάτρεις της περιπέτειας το νησί Nuku Hiva είναι ο απόλυτος τροπικός παράδεισος. Ξεχάστε την ηλιοθεραπεία και τα cocktails δίπλα στο κύμα και ξεκινήστε την ιππασία και το hiking ανάμεσα στα ηφαιστειακές κορυφές, την τροπική βλάστηση και τους τεράστιους καταρράκτες. Αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αυτά της κοιλάδας Taipivai φανερώνουν την πλούσια ιστορία του νησιού και σας καλούν να την εξερευνήσετε.

8. Huahine

Για όσους ασχολούνται με το canoe ανοιχτής θαλάσσης το όνομα Huahine ίσως ακούγεται αρκετά οικείο καθώς πρόκειται για το νησί που διεξάγεται ο μεγαλύτερος σε απόσταση και φήμη αγώνας του αθλήματος, ενώ το νησί συγκεντρώνει και surfers από ολόκληρο τον κόσμο καθόλη την διάρκεια του έτους.

9. Manihi

romantic-manihi-vacation

Αν η ταινία οι περιπέτειες του Ροβινσώνα Κρούσου σας έχουν εμπνεύσει τότε το νησί Manihi είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Πρόκειται για μια κοραλλιογενή ατόλλη, τουριστικά άγνωστη, με ένα διάδρομο για να προσγειώνονται τα αεροπλάνα, συχνές διακοπές του ρεύματος και κατανάλωση μόνο όσων ειδών παράγει το νησί! Αν βρεθείτε εκεί θα παρακολουθήσετε την διαδικασία συλλογής των μαργαριταριών καθώς τα ιδανικά σε ποσότητα αλατιού του νερού καθιστούν το νησί ιδανικό για την καλλιέργεια τους. Εδώ λειτούργησε και η πρώτη φάρμα μαργαριταριών στην Γαλλική Πολυνησία, το 1968.

10. Maupiti

Maupiti_Island_French_Polynesia_01

Πρόκειται για ένα μικρό ηφαιστειογενές νησί στο δυτικό άκρο της Πολυνησίας. Θα ακούσετε πολλούς να το αποκαλούν ως mini Bora Bora καθώς παρά το μικρό του μέγεθος προσφέρει τα παραδεισένια τοπία της Bora Bora αλλά σε ένα πιο ήρεμο και χαλαρό κλίμα από αυτό του διάσημου νησιού. Οι σπάνιας ομορφιάς τροπικές παραλίες δύσκολα θα σας αφήσουν να απομακρυνθείτε από αυτές ενώ από το βουνό Teurufaaitu, το υψηλότερο σημείο του νησιού μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο καθώς δύει πάνω από την Γαλλική Πολυνησία. Όντας το παλαιότερο από τα Society Islands, το Maupiti είναι γεμάτο αρχαιολογικά απομεινάρια από το 850 μΧ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By