Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα 10 καλύτερα εξωτικά νησιά στον κόσμο

O xειμώνας έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά σίγουρα δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της επόμενης καλοκαιρινής απόδρασης…

Ευτυχώς για σας, η  Condé Nast Traveler μόλις κυκλοφόρησε λίστα της για τα 25 καλύτερα νησιά στον κόσμο, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων επιλογής από τους αναγνώστες του.

Από την απομονωμένη ηρεμία της Μπόρα Μπόρα στα αχανή γήπεδα γκολφ της Kiawah Island, στη Νότια Καρολίνα, τα νησιά αυτά έχουν όλα όσα θα μπορούσατε να θελήσετε για λίγες χαλαρωτικές διακοπές.

Bora Bora Islands

Ζήστε πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά των νησιών Bora Bora σε μία απ τις καλύβες που είναι χτισμένες πάνω στο νερό

borabora

 Big Island, Hawaii

Το μεγαλύτερο από τα νησιά της Χαβάης, Big Island προσφέρει μια πληθώρα από αξιοθέατα και δραστηριότητες, από τα Ηφαίστεια στο Εθνικό Πάρκο σε μια ανοικτή αγορά αγροτών σε Kona. Εκεί υπάρχει «κάτι για όλους.»

10-big-island-hawaii

Barrier Reef Islands, Australia

Ως ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο και ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, τα Great Barrier Islands είναι γεμάτα με απίστευτη θαλάσσια ζωή και τις υπέροχες παραλίες.

9-great-barrier-reef-islands-australia

Oahu, Hawaii

Το Oahu είναι το ιδανικό νησί για τους ταξιδιώτες που θέλουν τη γραφικότητα της πόλης Χονολουλού, αλλά δεν θέλουν τη φασαρία από τους surfer της Χαβάη. Χαλαρώστε στην παραλία Waikiki, πηγαίντε πίσω στην ιστορία στο Περλ Χάρμπορ, ή  δειπνήστε σε ένα από τα υπέροχα εστιατόρια της Χονολουλού.

8-oahu-hawaii

Moorea

Στη Γαλλική Πολυνησία, εννέα χλμ βορειοδυτικά από Tahiti, το Moorea είναι ένα νησί με «τροπική ομορφιά με γαλλική φινέτσα» σύμφωνα με μια Condé Nast Traveler αναγνώστη. Το νησί έχει λιμνοθάλασσες, βουνά, καταπράσινα τοπία, και τις απομονωμένες παραλίες.

7-moorea

Sea Island, Georgia

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Γεωργίας, το Sea Island έχει παρθένα γήπεδα γκολφ, υπέροχη θέα και φιλόξενους κατοίκους. Το νησί είναι «γεμάτο με απαράμιλλη ευγενική και νότια φιλοξενία».

6-sea-island-georgia

Kiawah Island, South Carolina

Το 2012 το PGA Championship πραγματοποιήθηκε στις Kiawah Island για έναν λόγο: οι ταξιδιώτες λένε ότι τα γήπεδα γκολφ εδώ είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο. Το νησί επίσης διατηρεί τη φύση, τις παραλίες, έχει γήπεδα τένις, και υπέροχη θέα.

4-kiawah-island-south-carolina

Maldives, Indian Ocean

Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, νοτιοδυτικά της Σρι Λάνκα, οι Μαλδίβες είναι μια απίστευτα γραφική αλυσίδα νησιών που διαθέτουν τυρκουάζ νερά, λευκή άμμο, στην παραλία βίλες, και απίστευτα ηλιοβασιλέματα .

3-maldives-indian-ocean

Kauai, Hawaii

Το Kauai είναι ένα από τα πιο χαλαρά νησιά της Χαβάης, με μικρές ιστορικές πόλεις και φιλόξενους ντόπιους. Αλλά έχει επίσης αυτό που μερικοί αποκαλούν περιπέτεια και απίστευτο τοπίο.

2-kauai-hawaii

Maui, Hawaii

Κατατάχθηκε # 1 για δεύτερο έτος στη σειρά, το Maui είναι διαρκές φαβορί για έναν λόγο. Υπάρχει εκεί το πανέμορφο τοπίο της Haleakala National Park, με παρακολούθηση φαλαινών και απίστευτες παραλίες. Οι ταξιδιώτες αγαπούν επίσης να εξερευνούν το 68 μιλίων Road to Hana, το οποίο περνά από καταρράκτες, τους ωκεανούς, και τις επτά ιερές πισίνες.

1-maui-hawaii

(Visited 1 times, 1 visits today)
By