Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα 10 καλύτερα κρασιά στον κόσμο

Τα 10 καλύτερα κρασιά του 2014 αποκαλύφθηκαν…Στη λίστα θα βρείτε από τα πιο ακριβά έως και τα πιο φθηνά κρασιά…

wine

2009 E. Guigal Cote – Rotie La Turque ( 500 $)

Το Northern Rhone E. Guigal είναι διάσημο για τα τρία σπάνια και μόνο κρασιά του αμπελώνα από την ονομασία Cote Rotie , τα λεγόμενα « La La – »

Μεγάλη η σοδειά του 2009 με τα La Turque , La Mouline και La Landonne στη Νέα Υόρκη με οινολόγο τον Philippe Guigal .

Όλα είναι τέλεια. Το αγαπημένο μου ήταν το εξωτικό , ισχυρό La Turque . Ένα μείγμα syrah με επτά τοις εκατό viognier , είναι το κόκκινο κρασί. Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, οι τιμές αυξήθηκαν 11,6 τοις εκατό .

1986 Chateau Mouton Rothschild ($ 1,000 )

Ενώ στη Βουργουνδίας είναι ζεστό , το Μπορντό πρώτο σε αυξήσεις εξακολουθεί να παρέχει αδιαμφισβήτητες συγκινήσεις στη γεύση .

Το 1986 Mouton , το οποίο έπιναν σε ένα γεύμα στο κάστρο , ήταν όπως ένα πολύ ώριμο κόκκινο κρασί πρέπει να είναι , με αρώματα καπνού και μαύρες ελιές , πολυτελή υφή , και κατατρύχει επίγευση .

Παγκόσμια δίψα για την πολύ πρόσφατη vintage μεγάλη έκδοση του 1986 , ως κορυφαίο παλαιότερης χρονιάς και πρώτο σε  αυξήσεις , κοστίζει λιγότερο από ό, τι το περίφημο του 2009 και του 2010, τα οποία δεν θα είναι έτοιμα για τουλάχιστον μία δεκαετία.

2012 Abbazia di Novacella Kerner ( 19 $)

Τα Oddball σταφύλια είναι τώρα η καλύτερη πηγή κρασιού σήμερα. Κατά το γεύμα στο εστιατόριο Nougatine της Νέας Υόρκης , ένας φίλος μου σύστησε έναν συλλέκτη αυτού του ευωδιαστού κρασιού της βόρειας Ιταλίας λευκό κατασκευασμένο από Kerner , μια διασταύρωση μεταξύ riesling και κόκκινο σταφύλι Schiava .

Με ζωντανή  φρουτώδη γεύση , ομαλή , πλούσια υφή , και η χαλαρή τιμή.

wine2

2005 Disznoko Tokaji Aszu 6 puttonyos Καπί ( 140 $)

Τα γλυκά κρασιά Tokaji της Ουγγαρίας, έχουν κάνει σοβαρά βήματα στην ποιότητα . Στην εμπορική έκθεση VinExpo σε Μπορντό , γευτήμακε αυτή την έντονη γεύση του κρασιού από τον Καπί αμπελώνα την ανάπτυξη του πρώτου Disznoko. Πλούσια γλυκύτητα και δείκτη οξύτητας .

Uncouth Vermouth Apple Mint ($35, 500 ml)

Αν και δεν περιμέναμε εκπλήξεις στην κατηγορία βερμούτ , ένα δελεαστικό βερμούτ βιοτεχνικών δημιουργήθηκε από τη Bianca Miraglia στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης , η οποία και εκδόθηκε.

Σύγχρονες οι  περιστροφές της στο αρωματισμένο κρασί, εφευρέθηκε στην Ιταλία πριν από 200 χρόνια και περιλαμβάνουν φρέσκο ​​δυόσμο και serrano τσίλι από την αγορά του αγρότη στα τοπικά λευκά .

Η επιλογή μας το πολύ ξηρό Apple Mint, με λεμονάτο άρωμα και ένα τελείωμα spearminty , σερβίρεται σόλο πάνω σε πάγο .

1998 Wendouree Shiraz (185 $)

Στο θρυλικό Wendouree λατρεμένο οινοποιείο σε μια ειδυλλιακή κοιλάδα της Νότιας Αυστραλίας , ο οινοποιός Tony Brady δαπανά αμπέλια για βαθιά κόκκινα κρασιά.

Επισκεφθήκαμε και αργότερα  απολαύσαμε το σαγηνευτικό κόκκινο με γλυκόριζα , μαύρη σοκολάτα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα .

2002 Louis Roederer Cristal Brut Rose Champagne € (470 $ )

Μασάζ  στον ουρανίσκο σας οι επίμονες μικροσκοπικές φυσαλίδες της top- class Champagne . Ήμασταν θαμπωμένοι από την Cristal. Εάν πρόκειται να έχουν πετάξει με bling κρασί , αυτό είναι το ένα . Η τιμή είναι σχεδόν το 19 τοις εκατό επάνω αυτό το έτος , αντικατοπτρίζοντας το ενδιαφέρον στις σαμπάνιες ως συλλεκτικό.

wine-and-cheese

2011 Vigno by Garage Wine Co. (Carignan) ($35)

Η σκηνή κρασιού της Χιλής εξελίσσεται τόσο γρήγορα, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθεί . Μια συναρπαστική γευστική δοκιμή των κρασιών από τους Vigno , μια νέα ομάδα των παραγωγών με αυθεντικά κόκκινα κρασιά από παλιά τοπικά αμπέλια Carignan που αναπτύσσονται στην περιοχή της  Maule.

Η Garage Wine Co »S Vigno εμφιάλωση ήταν η καλύτερη , γεμάτη από ζωντανά σκοτεινά φρούτα , γλυκόριζα , καθώς και ένα ομαλό, καπνιστό φινίρισμα .

2011  Inglenook Rubicon ($200)

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα περάσει δεκαετίες κάνοντας την αποκατάσταση του ιστορικού οινοποιείου της κοιλάδας Νάπα που παράγει  την ναυαρχίδα κρασιών με την κατηγορία και το ύφος που του αξίζει .

Όταν δοκιμάσαμε το κρασί από το νέο οινοποιό Philippe Bascaules , πρώην του Chateau Margaux , μείναμε έκπληκτοι  από την κομψότητα , γεύσεις cassis – και – βότανα και φινέτσα .

Αυτό είναι άλλο ένα θαυμάσιο παράδειγμα της  εμπορικής δύναμης της Καλιφόρνιας. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2014 για την απελευθέρωσή του για να το δοκιμάσετε .

2010 Domaine Louis Claude Desvignes Morgon Javernieres ( 30 $)

Αγαπάμε το Domaine de la Romanee – Conti όσο κανείς.

Είναι το πυκνό , γλυκύτατο Morgon . Όπως όλα τα Beaujolais , είναι φτιαγμένο από σταφύλια gamay , και διαθέτει gulpably νόστιμο ρόδι, γεύσεις που κάνουν ένα ιδιαίτερο ποτήρι υποχρεωτικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By