Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα 122.333 χιλιόμετρα που «έκαψαν» τον Μέσι

Τα 30 ταξίδια που έκανε ο Αργεντίνος στις διακοπές και την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα, αποτελούν την αιτία των συχνών εφετινών τραυματισμών.
95165dfa505ff84973b0a114b006447b_XL

Μέχρι και την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Λιονέλ Μέσι είχε τον τίτλο του βιονικού ποδοσφαιριστή, καθώς σπάνια αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Έτσι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αρχικά και ο Τίτο Βιλανόβα στη συνέχεια, τον είχαν στην διάθεσή τους συνεχώς και εκμεταλλεύονταν το πλούσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Η εφετινή σεζόν όμως είναι εντελώς διαφορετική για τον Αργεντινό, ο οποίος παρουσιάζει μυϊκούς τραυματισμούς, με τον τελευταίο μάλιστα να τον κρατάει εκτός δράσης για περίπου 8 εβδομάδες.

Που όμως οφείλεται αυτή η μεταμόρφωση του «Λιο»; Την απάντηση την έδωσε ο Ισπανικός Τύπος, που ετοίμασε ένα γράφημα σχετικά με τα ταξίδια του Μέσι το καλοκαίρι, κατά την διάρκεια των διακοπών του, αλλά και της προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα.

Μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου λοιπόν, πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις των Καταλανών, ο Αργεντίνος ταξίδεψε σε 12 διαφορετικούς προορισμούς, κάνοντας συνολικά 21 ταξίδια.

Αυτά ήταν τα εξής: Βαρκελώνη-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γκουαγιακίλ, Γκουαγιακίλ-Κίτο, Κίτο-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γουατεμάλα, Γουατεμάλα-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μιλάνο, Μιλάνο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ντακάρ, Ντακάρ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μεδελίν, Μεδελίν-Λίμα, Λίμα-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Λας Βέγκας, Λας Βέγκας-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Σικάγο, Σικάγο-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ίμπιζα και Ίμπιζα-Βαρκελώνη.

Αυτά που έγιναν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Καταλανών ήταν 9 και ήταν εξής: Βαρκελώνη -Μόναχο, Μόναχο-Όσλο, Όσλο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Γκντανσκ, Γκντανσκ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ-Μπανγκόκ, Μπανγκόκ-Κουάλα Λουμπούρ και Κουάλα Λουμπούρ-Βαρκελώνη.

Συνολικά ο Αργεντίνος λοιπόν για τις διακοπές του και την προετοιμασία της Μπαρτσελόνα διένυσε 122.333 χιλιόμετρα, τα οποία κάλλιστα μπορούν να «εξαργυρωθούν» με τον γύρω του κόσμου περίπου 3 φορές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By