Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τεκμήριο διαβίωσης αποτελούν πλέον οι καλοκαιρινές διακοπές!

Με τροπολογία, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουλίου, στη Βουλή, μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα και οι άνεργοι που κάνουν καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Στο «φορολογικό απόσπασμα» κινδυνεύουν να στηθούν όσοι καταφέρουν φέτος το καλοκαίρι να αποδράσουν από το σπίτι τους – έστω και για λίγες μέρες – προς κάποιον παραθεριστικό προορισμό.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα τοtheblob.gr, το υπουργείο Οικονομικών, με τροπολογία που περιελήφθη την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουλίου, στη Βουλή, βάζει στο στόχαστρο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ακόμη και τους άνεργους που κάνουν καλοκαιρινές διακοπές σε κάμπινγκ!

Η τροπολογία τίθεται σε ισχύ από 1η Αυγούστου ωστόσο όπως αναφέρουν στο theblob.gr παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου 2013.

Με βάση το σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου, οι διακοπές και δη οι καλοκαιρινές υποκρύπτουν εισοδήματα και λοιπούς χρηματικούς πόρους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δηλώνονται στην εφορία από τους υπόχρεους. Ετσι, στο πλαίσιο του πολέμου που έχει η κηρύξει η κυβέρνηση κατά της φοροδιαφυγής, οι καλοκαιρινές διακοπές θα αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης από το τρέχον κιόλας οικονομικό έτος.

Οπως προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, επικουρικά, τίθενται σε άμεση ισχύ ειδική έλεγχοι από ειδικά εκπαιδευμένους εφοριακούς.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο της εφορίας, με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τεχνογνωσία της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, μπαίνει ακόμη και η δραστηριότητα των Ελλήνων φορολογουμένων στις σελίδες κοινωνικές δικτύωσης όπως είναι το facebook, το twitter και το instagram. Μεταξύ άλλων «ύποπτες» θα θεωρούνται πλέον οι φωτογραφίες που αναρτούν οι χρήστες από παραλίες, εξοχικά, beach bar ακόμη και οι πατούσες.

Παράλληλα, σε λειτουργία τίθεται εξειδικευμένο τηλεφωνικό κέντρο (call center) το οποίο θα στεγαστεί στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης. Αποστολή των ειδικά εκπαιδευμένων τηλεφωνητών-εφοριακών θα είναι να κάνουν απροειδοποίητες κλήσεις σε φορολογούμενους τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, με σκοπό να διαπιστωθεί αν λείπουν από την κατοικία τους για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Τέλος, ειδικοί σε θέματα φοροδιαφυγής, προειδοποιούν: σε περίπτωση που δείτε κλήση στο κινητό σας από άγνωστο αριθμό αποφύγετε να απαντήσετε το τηλέφωνο, αν βρίσκεστε κοντά στην ακροθαλασσιά ή πλησίον δέντρου με τζιτζίκια, διότι κινδυνεύεται να σας πιάσει το υπερσύγχρονο «αυτί» της Εφορίας.

Για να δείτε το ύψος του φόρου που θα κληθείτε να πληρώσετε ανάλογα με τις ημέρες που πήγατε διακοπές (ανεξαρτήτως δηλωθέντος εισοδήματος) πατήστε εδώ

*Το  theblob.gr είναι μία ιστοσελίδα, με ευφυή και σατιρικά άρθρα… 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By