Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τελειωμένη η κυβέρνηση, κατά τον Τσίπρα

Τελειωμένη η κυβέρνηση, κατά τον Τσίπρα

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας με την ομιλία του τις εργασίες της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μια κυβέρνηση που σαπίζει, μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια αλλά που πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, είναι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας  ότι: «Πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, με ψυχραιμία και επιμονή».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται.«Δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές» , πρόσθεσε, όμως, συνέχισε, δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τις εκλογές, αλλά δεν θα τα καταφέρει», υποστήριξε επίσης ο κ.Τσίπρας, κατηγορώντας τους συμβούλους του πρωθυπουργού ότι επιδίδονται σε προσπάθεια συκοφάντισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηδη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζονται σχέδια για να διασωθούν και υπογράμμισε ότι υπάρχει μιά μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός εχθρός. “Ομως, πρόσθεσε, το σχέδιο αυτό κατέρρευσε παταγωδώς.

Δήλωσε άλλωστε βέβαιος ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ προέβλεψε σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.

Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η αδυναμία της κυβέρνηση να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιο επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία. Αντίθετα, προσέθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. «Είμαστε η πιό μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας», είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για  προσπάθεια ελέγχου της Ελλάδας από ξένα κέντρα και συμφέροντα. «Η κυβέρνηση- δίκην εργολάβου- πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο στο οποίο την στηρίζουν η διεθνής τοκογλυφία και εσωτερική κερδοσκοπία. Πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και δημοκρατική εμμονή», είπε.

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιίοτητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας», είπε.

Για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη βουλή, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By