Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Μπους: Ικανοποιημένος με την εισβολή στο Ιράκ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δήλωσε ικανοποιημένος με την απόφασή του για εισβολή στο Ιρακ.

Bush iraq«Είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο που ελήφθη αυτή η απόφαση. Πιστεύω ότι η ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν ήταν η σωστή απόφαση, όχι μόνο για την ασφάλειά μας, αλλά επίσης για να έχουν οι Ιρακινοί τη δυνατότητα να ζήσουν σε μια ελεύθερη κοινωνία», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ομως η ιστορία είναι αυτή που θα τα κρίνει όλα αυτά και εγώ δε θα είμαι εκεί για να το δω. Σε ό,τι με αφορά, η συζήτηση έχει κλείσει. “Εκανα ό,τι έκανα. Οι ιστορικοί είναι αυτοί που θα κρίνουν την απόφαση εκείνη», τόνισε. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όπως και όλοι οι εν ζωή πρόεδροι των ΗΠΑ θα παρευρεθούν στην τελετή των εγκαινίων του κέντρου Τζορτζ Μπους.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε χθες, παραμονή των εγκαινίων ενός μουσείου για τα οχτώ χρόνια της προεδρίας του, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν ο νυν πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όπως και όλοι οι εν ζωή πρόεδροι των ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By