Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τζωρτζάτος: Ο Κουφοντίνας είχε επαφές με τη CIA

Αυτός που πήγε στο σπίτι (σ.σ. στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ” αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους…»

tzortzatos

Μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ των καταδικασμένων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη»,με τον κρατούμενο στον Κορυδαλλό, Βασίλη Τζωρτζάτο, να εξαπολύει δριμύ κατηγορώ κατά της ηγετικής ομάδας και ειδικά κατά του Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας ότι συμφώνησε με τις αρχές και μυστικές οργανώσεις να δώσει τους «συντρόφους» του για να γλιτώσουν κοντινά του πρόσωπα.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του Β. Τζωρτζάτου, που προκάλεσε σόκ στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με την οποία ο αρχιδολοφόνος της τρομοκρατικής οργάνωσης πυροδότησε νωρίτερα τη ρουκέτα κατά του Παλαιοκρασσά, που σκότωσε τον Αξαρλιάν, επειδή βιαζόταν να φύγει για διακοπές…

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην«Ελευθεροτυπία», ο Β. Τζωρτζάτος επιτίθεται με δριμύτητα κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ευθέως ότι σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης, μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως αναφέρει, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.

«Αυτός που πήγε στο σπίτι (σ.σ. στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ” αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους…», αναφέρει σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής του ο Τζωρτζάτος.

Το μέλος της «17Ν» λέει ακόμη ότι ο Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα για τις αμοιβές των τρομοκρατών και φρόντισε μόνο να σβηστούν τα ίχνη που υπήρχαν για να απαλλαγούν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ αναφέρει ότι αυτά που υποστηρίζει και γράφει είναι… υπαγορευμένα από την αμερικανική υπηρεσία CIA.Παράλληλα, ο Β. Τζωρτζάτος αναφέρει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».

Ο Τζωρτζάτος επανέρχεται και στο βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα ο Δ. Κουφοντίνας, λέγοντας ότι περιέχει πολλά ψέμματα που στόχο έχουν να τον κάνουν «ήρωα».Μάλιστα διηγείται διάφορα αστεία γεγονότα που συνέβησαν κατά την κοινή τους πορεία και δράση, με πιο χαρακτηριστικό αυτοτραυματισμό του αρχιδολοφόνου της «17Ν», το οποίο ο Δ. Κουφοντίνας εμφανίζει ως τραύμα μετά από … συμπλοκή με την αστυνομία.

By