Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Mall

Μία γυναίκα τηλεφώνησε και προειδοποίησε ότι θα εκραγεί βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο υπόγειο του Mall στο Μαρούσι

mall_athens740

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ποντίκι» ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, έκανε άγνωστη στις 11 το πρωί. Η γυναίκα ανέφερε πως ο μηχανισμός θα εκραγεί στις 11:50 στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου.

Σημειώνεται ότι σήμερα – τελευταία ημέρα του χρόνου- το εμπορικό κέντρο είναι γεμάτο με κόσμο (κυρίως νεαρόκοσμο και γονείς με παιδιά) που κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής και τη βόλτα τους.

Σημειώνεται ότι εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου τον Ιανουάριο και την ευθύνη είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων», που αποτελείται από τις οργανώσεις «Άγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Στην προκήρυξη είχαν αναφέρει πως δεν ήθελαν να βλάψουν ανθρώπους.

«Η στοχοθεσία που επιλέξαμε είχε μια ιδιαιτερότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο μέσα στο οποίο κινείται πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος σε καμία περίπτωση -και σ΄ αυτό είμαστε ξεκάθαροι- δεν αποτελεί στόχο μας. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος. (…) Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωση εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By