Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Εθνοφρουρά κατέβασε η πολιτεία του Μιζούρι

Συνολικά 150 πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον των αστυνομικών

ethnofroura

Επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενίσχυσαν τους αστυνομικούς στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν γίνει στόχοι πυρών, ενώ κτήρια έχουν πυρποληθεί μετά την ανακοίνωση – τη Δευτέρα το βράδυ – ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του λευκού αστυνομικού ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι σκότωσε έναν άοπλο νεαρό μαύρο, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας στις βόρειες ΗΠΑ.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει μια έκρηξη βίας μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά πυρά, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ στις 02:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) 12 κτήρια φλέγονταν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις, Τζον Μπέλμαρ.

Ο κ. Μπέλμαρ πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με δική του καταμέτρηση, 150 πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον των αστυνομικών. Όμως η αστυνομία δεν απάντησε και δεν υπήρξαν νεκροί.

Καθώς οι ταραχές συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ζήτησε από την Εθνοφρουρά επιπλέον ενισχύσεις για να βοηθήσουν τους αστυνομικούς.

By