Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως ζητά ο Καμίνης

«Να μεταβιβάσει η Περιφέρεια τις αρμοδιότητες, χωρίς περιστροφές»

kaminis

Mε το αίτημα του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να αναλάβει ο Δήμος υπό την ευθύνη του το Πεδίο του Άρεως και να φύγει από την αρμοδιότητα της Περιφέρειας, έρχεται αντιμέτωπη η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ακόμα δεν κάθισε στην καρέκλα της. Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει πως ο Δήμος «είναι έτοιμος» να πάρει στην αρμοδιότητα του τη συντήρηση του Πάρκου «αφού όμως εξασφαλιστούν οι πόροι» και ζητά από την Περιφέρεια Αττικής και την κυβέρνηση να μεταβιβάσει την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως «χωρίς περιστροφές και καθυστερήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως έχει επανειλημμένως αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, όσο και στις επίσημες επαφές που έχει πραγματοποιήσει με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ήδη από τον Ιανουάριο του 2013, έχει προτείνει στον Περιφερειάρχη Αττικής, να αναλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου τη συντήρηση του σημαντικού αυτού πάρκου για την Αθήνα, αφού όμως εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι.

Παρά ταύτα, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, δύο φορές την εβδομάδα, προβαίνει σε ευρείας κλίμακας καθαρισμό του Πεδίου του Άρεως, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη και αρμοδιότητα.

Ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως και το έχει αποδείξει. Χωρίς περιστροφές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η Περιφέρεια Αττικής και η κυβέρνηση καλούνται να μεταβιβάσουν την ευθύνη του Πεδίου του Άρεως στο Δήμο Αθηναίων, αφού βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι».

By