Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Την περίοδο της κρίσης, υπήρχαν παίκτες που λιποθυμούσαν γιατί δεν είχαν να φάνε»

Αυτή την αθέατη πλευρά, η οποία έχει έντονα στοιχεία κοινωνικής κρίσης, σκιαγράφησε ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

1

Μιλώντας στο αγγλικό σάιτ «Mail Online» έκανε ειδική μνεία για τη δύσκολη περίοδο που βίωσε στην Ενωση. Δύσκολη όχι μόνο λόγω των αγωνιστικών θεμάτων της, αλλά και λόγω της ανέχειας πολλών παικτών.

Οπως λέει και ο ίδιος «Το ποδόσφαιρο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας». Την περίοδο, λοιπόν, που η Ελλάδα έμπαινε στο πρώτο μνημόνιο και ο Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε τη βοήθεια της ΕΕ, η ΑΕΚ βυθιζόταν στα χρέη και την ανυποληψία. Η συνολική κατάσταση λειτούργησε καταλυτικά στα ενδότερα της ομάδας. Υπήρχαν παίκτες που δεν άντεχαν να βγάλουν την προπόνηση, καθώς δεν είχαν χρήματα για να τραφούν σωστά.

Ο «Dimi», όπως είναι το προσωνύμιό του, παραδέχεται πως αυτές οι καταστάσεις ήταν καθημερινές στην προπόνηση της ΑΕΚ και γίνονταν χειρότερες μέρα με την ημέρα αν προσθέσει κανείς τις απειλές που δέχονταν οι παίκτες από τους φανατικούς οπαδούς, τα άσχημα αποτελέσματα και τη διοικητική αναταραχή.

Αυτή τη στιγμή ο Κωνσταντόπουλος αυτή τη στιγμή αωνίζεται στη Μίντλεσμπρο, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας, αλλά δεν ξεχνάει τις δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα.

By